Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inspiration – 8 smarta tips när du ska inreda ditt sovrum

Förmodligen är du ute efter ett mysigt sovrum. Det finns några saker att tänka på för att få det optimala sovrummet. Här kommer 8 smarta tips till dig som funderar på hur du ska inreda ditt sovrum.

Att inreda ett sovrum så det blir mysigt borde inte vara så svårt. Lite härlig sovrumsinredning, en fin sovrumslampa och kanske ett par härliga gardiner. Men nä, du får ändå inte riktigt till det?

Kika igenom dessa små tips, och du ska se att ditt sovrum kommer bli det mysigaste rummet i hela hemmet!

Våra 8 bästa tips för ett sovrum i harmoni

1. Sovrum med blickfång

Börja med att välja ut det centrala blickfånget i ditt sovrum, för de allra flesta är det naturligtvis sängen, men kanske har du ett sovrum med en kakelugn eller ett stort fönster, eller fransk balkong. Utgå från ditt centrala blickfång när du inreder.

Gardiner, tavlor och pall drar blickarna mot balkongen!

2. Praktiskt sovrum

Hur du vill använda sovrummet? Förutom att sova kanske du vill titta på tv, sätta dig med datorn vid ett skrivbord, läsa, klä på dig, sminka dig, fixa håret? Tänk igenom dina behov när du inreder med möbler, elkontakter och lampor.

3. Sängens placering i sovrummet

Hur sover du som allra bäst? Behöver du becksvart, då kanske du inte vill ställa sängen precis vid fönstret, å andra sidan är du i behov av frisk luft och ljus, då kanske sängen passar alldeles utmärkt vid fönstret.

Dra upp, dra för!

4. Fria ytor

Tänk på att inte övermöblera, du behöver plats för att lätt kunna ta dig runt i rummet, blir det för trångt kan det skapa irritation.

5. Belysning i sovrummet

Tänk på belysningen. Du behöver förmodligen ordentligt med läsljus, och när du klär på dig under vinterhalvåret, men också mysljus när du vill varva ner på kvällen.

Just när vi sover är det skönt med ett mörklagt rum, men annars - släpp in det naturliga ljuset! Speglar hjälper till att sprida dagsljus i rummet, och får det att kännas som att rummet har mer rymd.

6. Sovrumsmöbler

Någonstans att sitta, förutom på sängen är trevligt att ha i sovrummet. Har du ett mindre sovrum räcker det med en liten pall, annars kanske det finns plats för en fåtölj eller mindre soffa. Detta gör att sovrummet blir mer än bara ett sovrum.

7. Annorlunda lösningar i sovrummet

Har du möjlighet att möblera mer centrerat i rummet så gör det! Tänk på att sängen inte nödvändigtvis behöver stå mot en vägg. Möblera om och prova dig fram till den härligaste känslan i ditt sovrum.

8. Bädda för drömsömn

Neutrala färger som grått, vitt och natur ger ett lugnt intryck. Bädda sängen med vitt sänglinne à la hotellsvit. En enfärgad heltäckande matta, stoppad sänggavel och långa gardinlängder, hjälper till att dämpa ljud. Symmetri förstärker en harmonisk känsla, sängbord och lampor på var sida om sängen. Man kan förstärka det symmetriska med jämnt antal kuddar i sängen.

Tips! 7 detaljer som lyfter sovrummet

1. Svala, krispiga och lyxigt mjuka sängkläder gör det ännu skönare att krypa ner i sängen. Bondeco Collections påslakanset i ekologisk, kammad bomull finns i ett helt gäng trendiga färger. Läs mer och köp här.

2. En sängkappa gör så mycket för helheltsintrycket i sovrummet. Himlas Mira loose fit i tvättat hellinne har rätta lediga looken. Läs mer och köp här.

3. Lägg alla ringar, örhängen och hårspännen du plockar av dig när du somnar in i en vacker ask av glas. Iittalas läckra klassiker Vitriini finns att köpa här.

4. Sammet är så härligt inbjudande att bädda med. Det här överkastet från Bondeco collection med handkviltade stickningar har ett pangpris och finns i flera stilsäkra toner. Läs mer och köp här.

5. I sovrummet vill vi ha vilsam och trivsam belysning. Den här snyggingen från Globen lighting med japansk vibb står  fint på både golvet och byrån. Läs mer och köp här.

6. Vi älskar de mönstrade blocktryckta lakanen från Reva Home – och inte minst det faktum att de sätter bladen på sina underlakan! För en annorlunda, skön, ekologisk och ack, så vacker bäddning. Läs mer och köp här.

7. Skapa en vacker bäddning med Sköna hems egen design! Vårt påslakanset Two fold är vändbart med två olika ljusblå färgtoner på fram och baksida och dekorativ passpoal i kontrastfärgen cayenne. Läs mer och köp här.