8 saker du kan använda som nattduksbord

Med lite fantasi och kreativitet finns det en uppsjö av saker vi kan använda som nattduksbord, om man tröttnat på sina faktiska nattduksbord. Här är åtta, väldigt snygga, alternativ att använda som nattduksbord.

1. Gamla resväskor

 Bildkälla: My Domaine

En hög med gamla resväskor i olika färger ger verkligen rummet karaktär och en lekfullhet. Om du däremot vill att rummet ska se mer enhetligt ut kan du måla resväskorna i valfri färg. På så sätt har du fortfarande ett roligt och unikt nattduksbord, men på ett mer sobert sätt.

2. Koffert

 Bildkälla: Lily

Att ha en koffert bredvid sängen är både snyggt och praktiskt. Du kan förvara en massa saker i den, och ställa fina saker på den utan att det ser rörigt ut. Levande ljus, en tavla, bok och små lådor att förvara sådant man inte vill ska synas är superfint som i exemplet här ovan.

3. Stolar

 Bildkälla: Bo Bedre

Snygga stolar kan göra sig utmärkt som nattduksbord. Om du vill ha en sänglampa som kan stå på stolen kanske du ska hålla dig borta från stolar som inte har helt platta sittytor. Men, du kan också sätta upp vägglampor som på bilden.

4. Trumma

 Bildkälla: Design Sponge

Om du är musikintresserad, och kanske till och med spelar trummor, kan det vara roligt att visa det. Leta efter en trumma som kompletterar den övriga färgsättningen i rummet.

5. Stege

 Bildkälla: Twelve on Main

Stegar kan användas till alla möjliga saker i hemmet. Att hänga plädar på i vardagsrummet, att ställa blomkrukor på på balkongen, och att ha som nattduksbord. Om du vill kan du också måla om hela stegen, eller kanske bara hyllorna på den, för att ge den en annan look.

6. Barvagn

Bildkälla: Coco + Kelley

Barvagnar behöver inte alls bara användas till bara dryck. En stilren och smidig barvagn fungerar utmärkt som nattduksbord.

7. Skrivbord

 Bildkälla: Lonny

Om du vill ha ett litet skrivbord hemma kan du passa på att slå två flugor i en smäll. Ställ det bredvid sängen så får du ett skrivbord och nattduksbord i ett. Om du tycker det blir trångt med en stol till skrivbordet kan du köpa en fin pall, som du kan ställa in under skrivbordet när du inte behöver använda den.

8. Hyllor

 Bildkälla: La Maison d'Anna G

Om du som ovan har en liten sovalkov kan hyllor på väggen vara det bästa alternativet till nattduksbord. Men det är också snyggt att sätta upp hyllor bredvid sängen, i höjd med ett vanligt nattduksbord, om du har plats för det. Då får du en hylla men sparar plats på golvet – vilket gör att rummet ser luftigare ut.

Maxa vinsten när du säljer!

8 filmer där inredaren Andrea Brodin stylar ett hem inför försäljning

Checklistor för hur du själv ska göra – rum för rum!

Bästa homestyling-knepen: möblering, detaljer + sista-minuten-tips

(Kursen funkar lika bra för dig som bara vill få lite fint hemma!)