5 inredningstips att tänka på i sovrummet för att sova bättre

Kommer du inte riktigt till ro på kvällen när du ska sova, eller vaknar du ofta upp trött även om du fått åtta timmars sömn? Att ha ett lugnt och bekvämt sovrum är A och O för att kunna få en bra skönhetssömn.

1. Tänk över din madrass och kudde

Madrassen och kudden du sover på kan avgöra om du vaknar upp pigg och återhämtad, eller trött och har ont. Olika kroppar behöver olika stöd, så ta din tid i att hitta det som funkar för just dig. Se till att testa en massa olika madrasser och kuddar för att hitta den perfekta matchningen som gör att du kan sova skönt. Om du delar säng med en partner ska ni se till att välja en madrass som är stor nog att vara bekväm för två personer. Med andra ord är det bra om ni går tillsammans i butiker och testar madrasserna samtidigt.

Foto: Ellos

2. Installera mjukt dimljus

Om du gillar att läsa i sängen ska du se till att ha en liten lampa på ditt nattduksbord, eller sätta fast en lampa ovanför sängen. Men se också till att sätta upp en dimmerlampa i taket i sovrummet. Det mjuka ljuset kommer skapa en avslappnad och mysig känsla som hjälper dig att varva ner från en lång dag.

3. Skapa en bekväm och tyst stämning

Det kan vara svårt att somna om du är för kall eller för varm, så justera termostaten så den har perfekt temperatur. Det kan också vara svårt att somna om du lätt blir störd av ljudet utifrån. Om det är ett problem kan du överväga att byta ut dina fönster till ett par ljudreducerande fönster.

LÄS OCKSÅ: 11 helt perfekta sovrum

4. Välj lugnande färger

Knallgult och röda färger kan absolut addera dynamik i köket eller vardagsrummet, men det är inte riktigt de ideala färgerna för ett sovrum. Kalla färger som blå, grönt, grå, pasteller eller tapeter med mjuka natur-inspirerade prints är ett bättre val till sovrummets väggar. Du kan dock fortfarande få in färg i form av accessoarer som mattor, konst eller prydnadskuddar.

Foto: Photowall

5. Koppla ned och organisera

Det kan vara frestande att jobba lite i sängen, eller titta på TV i sängen innan du somnar. Men försök bryta den vanan och träna din hjärna till att koppla ned direkt när du går in i sovrummet. Ta också bort all teknik från rummet, förutom en väckarklocka då.

Försök också hålla sovrummet organiserat och städat. Det kommer hjälpa till att öka känslan av lugn, vilket kommer förbättra din sömn.

Lär dig inreda med feng shui

Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare! 

I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran

30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!

Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!

 .