4 saker att tänka på när du ska inreda ett litet sovrum

Ett ha ett stort sovrum med plats för massa förvaring och fina möbler är såklart jättehärligt. Men om man inte är välsignad med ett stort sovrum finns det lite utmaningar. Här är fyra saker som är bra att tänka på när man ska inreda ett litet sovrum.

När man ska inreda ett litet sovrum så gäller det att maximera alla utrymmen som finns utan att det känns överbelamrat.

4 tips för dig som vill inreda ett litet sovrum

Här har vi samlat 4 saker att tänka på innan du sätter igång.

1. Vad behöver du – egentligen?

Är det nödvändigt att ha nattduksbord vid varsin sida av sängen? Det kanske går bra att skippa dem. Alternativt kan man ha ett nattduksbord på en sida, och sedan utnyttja den andra ytan till förvaring i form av exempelvis en byrå. Rensa också bort allt (kläder, prylar, böcker) som du inte behöver ha inne i sovrummet för att få en överblick över hur mycket förvaring du faktiskt måste ha.

2. Tänk på höjden

Se till att utnyttja alla ytor som går för saker och förvaring. Kan du bygga upp din säng så du får plats med en massa förvaring under? Har du plats över garderoben där du kan ställa saker, eller bygga upp garderoben för att maximera förvaringsutrymmet? Om du inte behöver mer förvaringsutrymme kan du passa på att ta vara på tomma ytor. Ställ dit växter för att göra sovrummet mer levande.

3. Använd väggarna

Ett ord: hyllor! Sätt upp en hylla ovanför sängen, så behöver du inget nattduksbord som tar plats. Sätt upp en hylla ovanför byrån och skapa en plats för både förvaring, där småsaker kan ligga i fina askar och små lådor, samt för dina prydnadssaker. Se till att använda väggarna istället för att de ska vara helt kala, kanske fungerar det med en inbyggd bokhylla?

4. Gör det mysigt

Belysning, textilier och lite färg kan göra mycket för att ett rum ska kännas mer hemtrevligt och mysigt. Tänk varmt istället för kallt och minimalistiskt. Ta in kuddar och plädar, ett par doftljus och någon fin lampa som ger ett härligt ljus till sovrummet.

Lär dig inreda med feng shui

Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare! 

I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran

30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!

Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!