4 inredningsmisstag att undvika i sovrummet

Sovrummet ska vara mysigt, lugnt och ombonat – och då gäller det att inte strunta i detaljerna. Här är fyra små misstag som man borde undvika när det kommer till inredning, och hur man fixar till dem.

1. Fel nattduksbord

Det är inte nödvändigtvis viktigt med vad du använder som nattduksbord, man kan använda en massa olika saker som nattduksbord, men att välja en möbel som är i bra höjd är viktigt. En bra höjd på ett nattduksbord är ungefär i linje med madrassens höjd, det är både funktionellt och estetiskt snyggt. Om du har ett för lågt nattduksbord kan det vara besvärligt att sträcka sig efter saker mitt i natten och om du har en lampa på nattduksbordet kan den hamna för långt ner. Så se till att ha ett högt nattduksbord. Det är en liten förändring, men du kommer märka skillnad.

2. Begränsat ljus

Se till att ditt sovrum har flera ljuskällor. En mix av dimmer och vanliga lampor är en vinnande kombination. Fundera över hur du använder ditt sovrum och vilka behov du har. Om du till exempel läser i sängen varje kväll kan det vara bra att ha en stark lampa bredvid sängen, som du kan släcka utan att behöva kliva ur sängen. Att ha en större dimmerlampa i taket är smart så du kan justera ljuset beroende på om det är dag eller kväll.

3. Felplacerade mattor

För att få ditt sovrum mysigt och göra det härligt att stiga upp på morgonen gäller det att placera sina mattor rätt. Istället för att lägga en stor matta vid fotändan av sängen, skjut in den under sängen – om den är tillräckligt bred – så den sticker ut vid sidorna av sängen istället. Placera helt enkelt en matta där den är mest uppskattad när man stiger upp på morgonen. Det gör varje morgon lite mjukare och varmare om fötterna när man måste lämna sängen.

4. Det finns ingen speciell plats för teknik

Att hålla mobil och annan teknik borta från sovrummet är såklart allra bäst, men det kan vara lättare sagt än gjort. Man använder mobilen som alarmklocka och man scrollar igenom sina sociala medier innan läggdags. Se till att din mobil, laddare och annan teknik har en speciell plats i ditt sovrum. Om du har ett nattduksbord med lådor kan det vara en bra plats, men annars kan du skaffa en fin låda eller så där du kan gömma undan dina teknikprylar så de inte behöver synas när du inte använder dem. Köp också gärna en riktig väckarklocka om du inte redan har det – så du kan lägga undan mobilen med.

Lär dig inreda med feng shui

Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare! 

I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran

30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!

Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!

 .