Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Alice Johansson/Lina Östling

10 riktigt mysiga sovrum – massor av härlig inspiration

Går du i göra-om-tankar när det gäller sovrummet, eller gillar du bara att drömma dig bort bland textilier, sängar och färger?

Här är 10 mysiga sovrum!

1. Sovrum med sängen vid fönstret

Harmoniskt inrett sovrum med vackra tapeter och lyxiga textilier. Här har ett stort och ljust fönster ut mot naturen fått ta sängavelns plats. Effektfullt och riktigt snyggt!

Foto: Alice Johansson

2. Sovrum med mycket färg

Med en genomtänkt inredning kan ett sovrum kännas mysigt även om du tar ut svängarna i dina val av färg. Här gör de vackert gula tonerna sig bra mot övriga naturnära inredning och ger liv åt hela rummet.

Foto: Cécilie Perrinet-Lhermitte

3. Sovrum med stora fönster

Lyxigt sovrum med stora ytor och två enorma fönster. Utan gardiner släpps mycket ljus in och ger en öppen och fräsch yta, som mjukas upp av mängder av textilier i vackra toner. Snacka om myslyx!

Foto: Martin Cederblad

4. Sovrum med naturnära färger och sänghimmel

Mycket textilier i naturnära färger gör sovrummet harmoniskt och lugnt. Här ramas ett större sovutrymme in med en sänghimmel och skapar ett mysigt rum i rummet.

Foto: Therese Romell

5. Helvitt sovrum med fina detaljer

Även ett rum helt i vitt kan bli rejält mysigt när det görs på rätt sätt. Här lyfter den vita basen fram det vackra fönstret och tillsammans med de råare delarna av väggarna skapas ett livfullt och riktigt mysigt sovrum. 

Foto: Anna Malmberg

6. Sovrum med vackra tapeter

Många väljer enfärgade väggar i en dov nyans till sovrummet, men med rätt tapet kan du få till den där avslappade, harmoniska känslan utan att riskera att det känns tråkigt. Här samspelar snedtaket med de grönskande tapeterna och skapar en omslutande känsla som gör sovrummet till något alldeles extra. 

Foto: Carolina Romare

7. Litet sovrum med gröna växter

Har du ett litet sovrum kan det göras riktigt mysigt genom att satsa på mer av allt i stället för att skala av. Här ger massor av gröna växter på sängaveln en härligt omslutande djungelkänsla. Massor av kuddar, täcken och böcker signalerar att här finns bara plats för avkoppling. Ett vinnande koncept!

Foto: Lina Östling

8. Sovrum med utsikt och dagbädd

När utsikten är det självklara blickfånget i ett rum kan du inreda fram ett lugn i rummet genom sparsmakad möblering och naturnära färger. Här adderar en platsbyggd dagbädd under fönstren ännu en viloplats och dubblerar samtidigt mysfaktorn i hela rummet.

Foto: Lina Östling/Taverne Agency

9. Sovrum med glasdörr ut mot naturen

Har man lyxen att bo med stora träd precis utanför sovrummet skapas automatiskt en mysig stämning. Här ramar den stora glasdörren in skogen som en stor föränderlig tavla, vars motiv ändras med årstiderna. Tänk att vakna till solens strålar genom träden eller gå och lägga sig till ett kritvitt landskap en vinterkväll. Mysigt!

Foto: Peter Erlandsson

10. Sovrum på vindsvåning

Har man sovrummet på en vindsvåning med snedtak kommer myset nästan på köpet, speciellt om man som här har låtit de vackra takbjälkarna vara synliga. Det trärena ramar in utrymmet och skapar en mysig rumslighet. Mycket mer behövs inte!

Foto: THERESE BRUNO ROMELL

LÄS MER: 5 tips på hur du håller ditt hem städat längre

LÄS MER: Lyx eller budget – ser du skillnad på sovrummen?