Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Martin Cederblad

Så inreder du stekhett med dina loppisfynd – tips & inspirationsbilder

Fyndat på loppis och aktuell design, tidstroget och otroget. Vi blandar gammalt och nytt, formstarka investeringar och fina fynd. Resultat: Inredning het som nylagd asfalt.

Blanda & ge – så blir fynden från loppis och auktion stekhet inredning

Det susar i träden och fläktar från 50-talet. Inrett i vintagebrunt och med formstarka klassiker, utan att vara en utställning över en svunnen tid, blir stilen up-to-date med naturfärgat nytt och stilfullt svartvitt. We "löv" it!

Foto: Martin Cederblad

4 knep att styla dina loppisfynd som syns i bilden

• Blanda olika träslag – Javisst, funkar fint om man håller sig inom en harmoniserande färgskala. Tricket är att skapa ”visuella trianglar” med trätoner som ”pratar" med varandra – här är det taklampan och de båda fåtöljerna som snackar ihop sig.

• Ge gamla föremål ny funktion – det är både modernt och miljösmart. Här har kavaletten blivit växtpiedestal, allmogetråget tidningsförvaring och tennisracketen rätt och slätt en prydnadspjäs.

• Notera den gigantiska mattan! Tillräckligt stor för att rymma ett helt möblemang får mattan en lyxig och sammanhållande effekt.

• Modern konst i kombination med gamla möbler är ett oslagbart knep för fräschör och en cool, uppdaterad look.

Tips: Tänk färgtema när du letar på loppis

Plötsligt händer det: Nikotingult är ju läckert! Eller visst, kalla det vaniljgult… Poängen är att med ett medvetet färgtänk och kära föremål blir det vackert och trivsamt, trots så disparata uttryck som här, med seriöst skrivbord, snäll tapet, burdus pall, söt korg, romantiska hattar och spänstig lampa.

Foto: Martin Cederblad

Tips: Kombinera loppisfynd i helt olika stilar

Rosor! Rokoko! Pasteller "en masse"! Det slottsromantiska gemaket blir mer kaxigt än snällt tack vare stramt bord, gyllene bling och lek med proportioner.

Foto: Martin Cederblad

3 tips för att kombinera loppisfynd som syns i bilden

Att överdosera kan löna sig! Tuggummirosa, mintgrönt och babyblått borde resultera i sockerchock – men här blir alla pasteller ihop faktiskt lite tufft.

Bryt av med något oväntat! Det fyrkantigt strama bordet, den moderna mattan och taklampan i metallnät ger välbehövlig kontrast åt det romantiska.

Lek med proportioner. Kuddarnas rosor känner vi igen från klassiska sofftyger i kretong. Men här är något lite uppfriskande skevt, både vad gäller det uppförstorade formatet och de oväntade färgerna.

Tips: Blanda loppisfynden vilt – håll ihop med en gemensam nämnare

Halsbrytande mix? Tja, stilar går att blanda rätt vilt om det finns någon gemensam nämnare, här är det den korallrosa färgen som knyter ihop kompotten, och räfflorna på sidobord och tavlans kugghjul. Det rosa sidobordet med marmorskiva ingår i serien Palais – vinnaren av Sköna hems utmärkelse Årets möbel 2018.

Foto: Martin Cederblad

Tips: Gör ett kreativt hörn av dina auktionsfynd

Så här kan man också exponera konsten du ropat in på auktion, som en kreativ hörna så snygg att den inte behöver städas. Pelarformen i art deco-pallen och det moderna trebenta bordet blir ett spännande möte.

Foto: Martin Cederblad

Tips: Mixa loppisprylar från olika epoker

Våga kombinera helt skilda världar! Silverkanna från 30-talet och ny Ikeastol skapar oväntad harmoni ihop med matta, tapet och lampa i 70-talsstil.

Foto: Martin Cederblad

Tips: Blanda dina fynd från loppis med nytt

Det gulkaklade bordet har så mycket attityd att det räddar den udda stolmixen från shabbychicfällan. Genom att para ihop de gamla kristallglasen med moderna, blir det inte så högtravande. Och vill man verkligen göra intryck är en lampa med personlighet och en oväntad färgkombo säkra kort. Lila, gult och turkos, ja tack!

Foto: Martin Cederblad

Fynda på loppis: Lila är hett – och silverbestick

Erkänn att man blir glad av en violett pudel! Lila är en färg som nu känns het och rolig igen. Vackra silverbestick, udda eller hela serier, går att fynda till otroliga priser. Har du riktig tur hittar du en uppsättning med ditt eget monogram!

Foto: Martin Cederblad

Tips: Ge loppisfynden nytt liv

Vårt arrangemang visar att det räcker med två ting som "pratar" med varandra för att skapa ett fantastiskt stilleben. Här får gungsvanen dessutom nytt liv som bokhylla. Och kom ihåg att gammalt inte måste vara vitt och skavt (minns att antikens skulpturer en gång var kulörta). Lek med kulörer! Våga måla, eller klä om en gammal stol med modernt tyg.

Foto: Martin Cederblad

Ur Sköna hem nr 8, 2018

LÄS MER: 6 viktiga steg när du ska måla om dina loppisfynd
LÄS MER: Titta in i Östermalmsvåningen fylld med loppisfynd, samlade med passion för tingens magi