Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Sköna hem

Rensa och förvara smart – i hall, sovrum och garderob

Prylar på hög i hallen och en fullproppad garderob utan struktur, sådant stjäl kraft och tid i en redan stressig vardag. Sköna hem står på din sida mot stöket och guidar här bland fina förvaringslösningar.

Smarta förvaringslådor i hallen 

1. Göm graciöst

Skor du inte använder ofta göms med fördel undan i grunda och vägghängda skåp som slukar flera par utan att tjuva yta. Skåp och vägg i samma kulör ger extra harmoni i en trång hall. Skoskåpen Hide finns i hela 42 kulörer, från 4 495 kr, Montana. 

Foto: Pressbild YELLOWS.DK

2. Kvalitet framför kvantitet

Med en ”kapselgarderob” utmanas du att bygga upp en mer genomtänkt, slimmad vardagsgarderob. Rensa ur impulsköp som bara använts någon enstaka gång, urtvättade plagg, och byxorna som faktiskt inte sitter särskilt bra. En tumregel för kapselgarderoben är att alla plagg ska gå att matcha med varandra. En fristående garderob hjälper dig rensa - det som inte ryms måste bort!

Fristående garderob med skjutdörrar, Nordkisa, 2295 kr, Ikea.

Foto: Pressbild

3. Locket på  

Korgar med lock är smarta gömmor, Marcel, 699 kr, Tell me more. 

 

Foto: Pressbild

4. Få undan torkställningen  

En torkställning som hopvikt blir en klädbetjänt är smart för den trångbodde. André, 3 950 kr, Designtorget. Läs mer och köp här. 

Foto: JOHAN GUNSEUS / Pressbild JOHAN GUNSEUS WWW.GUNSEUS.COM

Kom i gång med att rensa – så gör du! 

• Rensa aldrig mer än en timme åt gången, annars blir det övermäktigt.

• Rensa efter de 4 s:en! Dela upp i 4 högar: sälj, spara, skänk och släng.

• Sätt äggklockan, när det är 10 minuter kvar, sortera in allt i de olika högarna.

• Börja med det du är minst fäst vid, inte med minnessakerna för då kommer du att misslyckas.

• Fixa en 6-månaderslåda. Sätt ett datum för saker du inte kan besluta om i dag, när datumet väl kommer har tanken kring spara/slänga hunnit mogna till beslut.

Källa: blogg.skonahem.com/addsimplicity 

Bra garderobsinredning 

1. Håll kläderna skrynkelfria  

Steama på plats - snabbt, smidigt och skonsamt. Cirrus no 2, 1 119 kr, Steamery. Läs mer och köp här.  

Foto: Pressbild

2. Koll på läget

En fristående klädställning ger dig snabb överblick. Häng fram hela veckans outfits redan på söndagen och minska vardagsstressen. Även smart för använda plagg som är för rena för att åka i tvätten. Louie, med tunna linjer och hyllplan som kommer upp från golvet har ett nätt och elegant formspråk, 2 399 kr, Sofacompany. 

Foto: Pressbild COPYRIGHT LINE KLEIN

3. Gör en grej av det!

Muutos hängare Dots finns nu även i keramik. Forma en personlig förvaring till dina favoritaccessoarer genom att mixa material, kulör och storlek. Jobba i grupper om tre och låt några knoppar hänga för sig själv för ett dynamiskt men samlat uttryck. Ceramics, 335-399 kr/st, Muuto. 

Foto: PETRA BINDEL / Pressbild PETRA BINDEL

4. Göm graciöst

Skor som du inte använder så ofta göms med fördel undan i grunda och vägghängda skåp som slukar flera par utan att tjuva yta. Skåp och vägg i samma kulör ger extra harmoni i en trång hall. Skoskåpen Hide finns i hela 42 kulörer, från 4 495 kr, Montana. 

Foto: Pressbild

5. Rada upp elegant

Hängaren Column i massiv ek har fyra krokar och kan kombineras efter hur långa rader du behöver. Upprepning ger skön rytm i en lång korridor. 865 kr, Kristina Dam studio.

Foto: STINE CHRISTIANSEN / Pressbild @STINECHRISTIANSEN

6. Stapelbara lådor i ek och valnöt 

Använd topplådan för att visa upp och de undre för att gömma undan. Stack storage box, 6 425 kr/set om 3, Kristina Dam studio.

Foto: STINE CHRISTIANSEN / Pressbild @STINECHRISTIANSEN

Smart och snygg förvaring i sovrummet 

1. Ytsmart stil

Skjutdörrar spar yta! Tänk på att planera garderobsinredningen utifrån just dina behov. Använder du främst kläder som mår bra av att hänga, eller kan de vikas? Kanske behöver garderoben även svälja strykbräda och smutstvätt? De flesta leverantörer har smarta planeringsverktyg online. Skjutdörrar Lily med grepphandtag Paula i mässing, 40 000 kronor för garderobslösningen i detta utförande inklusive skenor och beslag, från Lucks by Robo. 

Foto: Pressbild

2. Undangömt utrymme

Med en sängram som enkelt går att fälla upp skapar du extra förvaringsutrymme för täcken, kuddar och annat om du vill ha nära till hands men gärna gömmer undan. Lugano i valnötsfaner, 180 x 200 cm, 9 259 kr, Bo concept. 

Foto: Pressbild

3. Dedikerad hörna!

En walk-in-closet måste nödvändigtvis inte ta upp så stor yta. Inred ett hörn av sovrummet med garderober från golv till tak. Blanda täckta luckor och vitrindörrar för att lyfta fram festblåsan men gömma undan mjukisdressen. Förstärk den lyxiga känslan med matta och puff. Luckan här heter Dalby och är i färgen Klippa. Knopparna är i mässing och heter Korn, pris vid förfrågan, allt från Kvänum. 

Foto: Pressbild

4. Göm undan kläder vid sängen 

En bänk med förvaring under sitsen vid sängens fotända är smart och känns lyxigt, Asare, 2 840 kr, made.com.

Foto: Pressbild

LÄS MER: Inredningsguide: Så fixar du en snygg och inbjudande hall 

LÄS MER: Hallen är bostadens viktigaste rum – så skapar du en inbjudande hall 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 vitvinsglas från Iittala. Köp nu!