Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

20 ursnygga vita kök att inspireras av!

Sugen på vitt kök? Minimalistiska, stilrena, lantliga och klassiska – låt dig inspireras av de vita köken vi älskar mest!

Det är vita stilrena kök vi oftast väljer när vi bygger vårt nya drömkök. Det är tidlöst, hållbart och lätt att kombinera ihop med färger och material i resten av hemmet.

Här kommer 20 fantastiska, och väldigt inspirerande, vita kök!

1. Tidlöst vitt kök med modern twist

Foto: Ballingslöv

I det här minimalistiska köket från Ballingslöv får de matta luckorna köket att smälta in härligt mjukt mot väggar och sekelskiftesvåningens vackra trägolv. Ett kök utan beslag lämnar gott om utrymme för andra utsmyckningar i rummet att poppa fram. Som takrosetten och de fina ådringarna i stenskivan.

2. Minimalistiskt med smarta ytor

Foto: Marbodal

Hela det här köket genomsyras av smarta lösningar på liten yta! Höjden är utnyttjad till max med en extra luckrad och köksön agerar både arbetsyta, matbord och öppen hylla som exponerar favorittingen. Avskalade luckan Arkitekt plus från Marbodal i vitbetsad ek får köket att kännas både lugnt och jordat.

3. Trendigt lantkök

Foto: Marcus Lawett/Ballingslöv

I det här luftiga lantköket har man skippat överskåpen och i stället satsat på en förlängd bänk fylld med förvaring. Känslan är härligt platsbyggd och 10 x 10-kaklet ger lantköket en frisk bistrokänsla. Ramluckan Gastro från Ballingslöv har fått kromade handtag klädda i svart läder. Trend och tradition i snygg kombo.

4. Gammaldags charm

Foto: Jonas Lundberg

I detta ljusa och luftiga kök från Ballingslöv harmoniserar de vita skåpluckorna och lådfronterna vackert mot bänkskivan i natursten. En enkel knopplist låter köksgeråden bli en del av inredningen i stället för att gömmas undan, medan porslinsblommor, pelargoner och pärlspont bidrar till den lantliga känslan. Lampa från Watt & Veke och matta från Åhléns. Se mer av köket och resten av huset här.

5. Traditionellt och elegant

Foto: Kvänum

Innanförliggande luckor är ett fantastiskt knep när du vill ge det nybyggda köket atmosfären att vara original från sekelskiftet 1900. Öppna hyllor och pärlspont sätter sen stilen. Här syns luckan Broby från Kvänum handmålad i färgen Kalk på ask med synliga gångjärn. Mässingskran och knoppar tar in köket i nutid.

6. Mjukt monokromt

Foto: Marbodal

Med inspiration hämtad från årets trender med jordnära och dämpade toner släpper Marbodal nu en ny ljust beige kulör som är ett mjukare alternativ om du inte önskar vitt-vitt. Här har bröstpanel, väggar och tak målats monokromt, alltså i samma nyans, vilket får hela köket att kännas, stort ljust och harmoniskt. Första köket som släpps i nya kulören är Arkitekt plus.

7. Vitt shakerkök

Foto: GINA MANNBERG

Senaste tiden har shakerköken, som karaktäriseras av funktion, gediget hantverk och avsaknad av krusiduller, gjort sig omåttligt populära. Detta härliga vinkelkök från Skandinaviska shakerkök är målat i kulören Vintermossa (NCS S-1005-G40Y).

8. Minimalistiskt med släta ytor

Foto: REBECCA MARTYN

Det här strama köket är ritat helt utan bänkar. Den rejäla skåpväggen har vitvarorna integrerade och köksön rymmer både induktionshäll och arbetsytor. Arkitekthurtsen fixar småförvaringen. De breda metallbeslagen ger hela köket ett snyggt, stramt intryck.

9. Klassiskt kök 2.0

Foto: Jonas Gustavsson

Rymden! Det här drömköket har så mycket härlig förvaring och slukar allt en sann gastronom kan tänkas vilja ha till hands. Ramluckor för klassiskt snitt – industriblandare och rostfritt för en uppdaterad feeling.

10. Platsbyggt lantkök

Foto: Mari Magnusson

Detta rymliga lantkök har platsbyggda överskåp och generösa arbetsytor. Köksbänken är gjuten i betong och behandlad med hårdvaxolja. Stommar och luckor kommer från Ikea. Se mer av köket här.

11.  Sobert och möblerat

Foto: Kvik
Foto: Kvik

Köket Prato x från Kvik har skarpt designade detaljer i trä, mörk inredning och skjutluckor med sofistikerade luckgrepp. Allt för att passa in i den moderna, öppna planlösningen där köket får en mer möblerad look.

12. Vitt med värmande inslag

Foto: Peter Erlandsson

Så här ritas ett modernt kök, med mycket smartness men allt onödigt bortskalat. Bänkskivan i den stilrena köksön är förlängd och bildar ett bord. Köksinredningen här är Mano från Kvik.

13. Lantliga köksdetaljer

Foto: Ikea

Nytillskott hos Ikeas är Tornviken, en serie detaljer som hjälper till att skapa karaktär i lantköket. Vinhyllor, smålådor och öppna skåp med snidat snitt fixar stilen. Snitsigt!

14. Vitt kök med platsbyggda sittplatser

Foto: Vedum

Vedum firar 100 år i år med köket Alice Anno 2019, ett traditionellt kök med vitrinluckor och bänkskiva i kompositsten. Här har man valt att skapa platsbyggda sittplatser med förvaring under. Praktiskt när hela familjen och vänner samlas för att umgås i köket.

15. Klassiskt kök med gediget träbord

Foto: Kvänum

Nyhet från Kvänum är det här raffinerade köket i kulören Mandel med ett intagande träbord som ö. Vitrinskåpen bakom skjutdörrar med linjeglas är på en gång moderna och traditionella, strama och sirliga. Snyggt!

16. Vitt bistrokök

Bild: BallingslövBild: BallingslövBild: Ballingslöv
Bild: Ballingslöv Foto: Ballingslöv

En köksö som solitär mitt i rummet skapar en självklar pol att röra sig kring. Matlagning, sällskap och småprat hamnar i centrum på ett naturligt sätt. Här syns bistroköket System 10 från Ballingslöv.

17. Vitt kök med färgstänk

Ett klassiskt vitt kök kan så klart färgas med karaktär på många sätt – som här med en frisk grön kulör målad på väggen och ljuvligt mönstrad matta som matchande färgstänk.

18. Hemsnickrat och hållbart

Foto: Mikael Lundblad

Det öppna och rymliga köket har en stilren inredning som smälter ihop med den vitmålade väggen och detaljerna i avskalade naturmaterial. Köket, liksom resten av huset, består av flera hemsnickrade lösningar, såsom en köksö gjord av spillvirke. Röret i köksön leder dessutom rakt ut till husets kompost, för att skapa en så cirkulär hemmiljö som möjligt. 

19. Studiokök

Jobba hemma, eller som hemma på jobbet. Det här snygga, förlängda studioköket från Ikea är en kreativ oas för både matlagning och konstnärligt skapande. Vilken dröm!Jobba hemma, eller som hemma på jobbet. Det här snygga, förlängda studioköket från Ikea är en kreativ oas för både matlagning och konstnärligt skapande. Vilken dröm!Jobba hemma, eller som hemma på jobbet. Det här snygga, förlängda studioköket från Ikea är en kreativ oas för både matlagning och konstnärligt skapande. Vilken dröm!
Jobba hemma, eller som hemma på jobbet. Det här snygga, förlängda studioköket från Ikea är en kreativ oas för både matlagning och konstnärligt skapande. Vilken dröm! Foto: Ikea

20. Luckor i mixade material

Träkök är en stor trend just nu. En perfekt kombo är just träpartier ihop med vita i köket. Trä är varmt och skapar liv med de naturliga, vackra ådringarna, samtidigt som det vita tänder upp och känns fräscht.

Läs mer: Lantligt och platsbyggt i 20-talshuset – så fick John och Evelina drömköket 

Läs mer: Tre heta köksstilar vi vill se mer av: herrgård, retro och lantlig industri