Perfekt stilmöte – 60-tal utanpå och svartvitt 50-tal inuti

Möblerna och arkitekturen talar samma språk i detta 60-talshus med tydlig 50-talsstil inuti.

I en skogsglänta några mil söder om Göteborg liger en diskret, sockerbitsliknande kub, utan krusiduller och extravaganser. Ljusgrå hängrännor och takdetaljer i plåt flirtar med nakna bergspartier som tittar fram i den annars grönskande trädgården. Huset är byggt 1963 i en tidstypisk stil.

Kök

Köket är från Kvik och bänken är en gjuten betongskiva.

Matplats

Det svarta skåpet med glasdörrar är från Ikea, stolarna av Charles och Ray Eames och bordet är begagnat – köpt på Österlen.

Sovrum

Lampan i design av tysken Christian Dell är köpt på Lauritz.com och monterad som sänglampa. Blockljusstakar från Day home.

Vardagsrum

Den svarta skinnsoffan köptes secondhand för länge sedan, även soffbordet är vintage. Kudden med peacetecken, Day home. Vintage gungstol med svartvita Ikeakuddar. Vit taklampa, Kartell. Svartvit klocka i fönstret, Magasin 11 i Göteborg.

Badrum

Badrummet har beige puts på väggarna och svensk kalksten på golvet. Träpallarna är loppisfynd och skulpturerna i fönstret Day home.

Publicerad i Sköna hem nr 9, 2013.

Läs också:

Kök att älska – Retrokök

Funkis i vitt

23 badrum med marmor som bas

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!