Stilrent Ikeakök i The Hamptons

Svenska Kerstin Meyer och maken Will tillbringar ofta helgerna i sommarhuset i The Hamptons utanför New York. Här har det inrett med Ikeakök och tunnelbanekakel på väggarna.

The Hamptons är New York-bornas eget semesterparadis. Här, längst ut på östra Long Island, ligger sommarvillorna på rad och stränderna är vita och milsvida med fri sikt ut över Atlanten. I ett av dessa hus har svenska Kerstin Sund Meyer och hennes amerikanske man Will Meyer sitt sommarställe. Huset från 1980-talet är byggt i ”saltbox”-stil, en amerikansk arkitektur med träfasad och ett asymmet riskt snedtak. Det ligger helt nära stranden, granne med konstnären Jackson Pollocks studio.

Bakom huset finns en pool som omgärdas av en ligusterhäck, en vanlig variant på skyddsstaket i Hamptons, som förutom att hindra barn från att trilla i också fungerar som insynsskydd. I trädgården syns också andra växter som är vanliga i Hamptons: höga, vajande prydnadsgräs, och hortensior med klotformade blomställningar i vitt och blått.

Paret bor i Brooklyn sedan många år. Will är arkitekt och designer med egna firman Meyer Davis studio, och Kerstin har ett förflutet i matlagningsvärlden. Numera är hon hemma med de gemensamma barnen Lily, 7, och William, 4 år. Huset köpte de 2010.

De cirka 280 kvadratmeterna är fördelade på fyra sovrum, tre badrum, vardagsrum och kombinerat lekrum och tv-rum.

Foto: Eric Josjö
Foto: Eric Josjö
Foto: Eric Josjö
Foto: Eric Josjö
Foto: Eric Josjö
Foto: Eric Josjö
Foto: Eric Josjö
Foto: Eric Josjö

Publicerad i Sköna hem nr 2, 2013.

Fler kök i vårt galleri, Kök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!