Så lätt gör du ett kakfat i tre våningar (du har garanterat redan allt hemma)

Ett eller flera kakfat med våningar hjälper dig att bygga fina och inbjudande bufféer. Men det krävs ju att man äger just ett eller flera kakfat. Men misströsta icke, om du inte har några kakfat, här är absolut smartaste tipset! Så lätt är det faktiskt att bygga ett eget kakfat exakt efter behov, och du behöver inte ens verktyg!

Ett kakfat med två eller tre våningar förgyller den enklaste kakfesten, eller buffén för den delen. Det finns åtminstone två fördelar med att presentera bufféer i olika höjder, dels för att få överblick över det som bjuds och sedan så ser det helt enkelt väldigt trevligt ut.

Men om man varken har tid, lust eller ekonomi att köpa på sig ett antal kakfat för olika tillfällen (tänk studentmottagning, bröllop, julkalas, dopkalas eller vilket kalas som helst), så har vi den absolut bästa och smartaste idén. Du använder det du har hemma och behöver varken limpistol eller porslinsborr! Det här smarta tipset ger dig möjlighet att bygga hur många kakfat som just din buffé eller bjudning behöver.

Så gör du ett kakfat av koppar och tallrikar

Börja med att leta i dina egna skåp efter lämpliga fat i olika storlekar, samt koppar eller små skålar. Tänk på att det finns mängder av udda porslin till billig penning i second hand-affärer. Kan vara värt att ta en sväng dit för att kunna göra extra genomtänkta kakfat kanske.

Sedan är det ju bara att börja bygga. Störst fat underst, och gärna en lite högre mugg i början för att få lite utrymme, sedan är det bara att bygga vidare och avsluta med en gullig liten kaffekopp eller mindre mugg fylld med godis till exempel. Lycka till!

LÄS OCKSÅ: 11 ljuvliga kakfat i våningar – som gjorda för kakfest eller buffé!

LÄS OCKSÅ: Topp-7-listan på smartaste förvaringen till ditt hem

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!