Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Sköna hem i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Anne Nyblaeus/Ragnar Òmarsson

Planera nytt kök – smarta genvägar till ett billigt kök

Några smarta genvägar till ett billigt kök. Men med smart planering och kreativitet hittar du vägen till ditt prisvärda drömkök.

Så får du mer kök för pengarna – 7 tips:

1. Leta efter billiga utställningskök

Börja med att googla "utställningskök". Här har du verkligen en chans att komma undan billigt, ofta dyker det upp kompletta kök under halva priset. Även köksbutiker säljer ut sina utställningskök kontinuerligt, gå in i butiker och fråga efter utställningskök till salu.

Foto: Anne Nyblaeus

2. Leta begagnade kök på Blocket

Sök efter begagnade kök på Blocket. Tänk alla fina, nya kök som rivs ut vid renoveringar. Helt klart fyndläge för den händige! Här finns även kökstillbehör som diskmaskiner, kyl och frys. Det är många aldrig använda felköp som säljs, ibland till en bråkdel av nypriset.

Foto: Styling Charlotte Pettersson

3. Köp billiga kök på nätet

Många nätbutiker erbjuder bättre priser än i butik. Använd Prisjakt.se flitigt för att få fram det absolut bästa priset.

LÄS MER: 17 köksöar till det lilla köket

Foto: Lina Östling

4. Leta efter utgående köksmodeller

Är du ute efter ett klassiskt kök och inte bryr dig om nyheter är utgående köksmodeller klippet för dig. Utgående modeller reas ofta ut till ett billigare pris.

Foto: Jonas Lundberg

5. Fynda billiga kök utomlands

Kräver en hel del jobb och noggranna undersökningar, men kan vara värt det. Det finns en hel del pengar att spara genom att köpa byggvaror i Tyskland, Polen eller Baltikum, speciellt om du tänker köpa hela inredningar. Även nätbutiker utomlands kan vara billigare.

Om du vet vad du vill ha kan du komma undan med ett mycket billigt kök genom att åka söderut och köpa både VVS-varor, kakel och byggmaterial utomlands, reskostnad och boende inkluderat. Exempel på byggaruhus utomlands är Hornbach- och Bauhaus-kedjorna i Tyskland, Espak i Estland, Obi och Praktiker i Polen.

LÄS MER: Vilken bänkskiva är bäst? En guide till rätt material

6. Leta upp outlet-butiker

Det finns en hel pengar att spara in genom att hitta en outlet-butik.

Foto: Ikea

7. Tänk smart

Var vill du lägga pengarna – var är det okej med budgetalternativ? Det bästa sättet att lyckas få så mycket kök för pengarna är helt enkelt genom att tänka smart. Fundera ut var i köket det kan vara värt att jobba mer budgetmässigt. Stommar från Ikea blandat med dyrare detaljer som marmorskivor eller kvalitetsbelysning. Enkelt vitt kakel tillsammans med gediget trägolv. Ju mer kreativ och påhittig du är, desto bättre förutsättning. Se det som en härlig utmaning att få till ditt drömkök till absolut bästa pris, utan att tumma på kvalitet och utseende. Lycka till!

LÄS MER: Så förverkligades parets dröm – ett krypin med hotellkänsla mitt i stan
LÄS MER: Pool med utsikt över berg och olivlundar – se Mads och Mercedes magiska Mallorcahem