Så blir du kvitt bananflugorna – 4 knep som faktiskt fungerar

Kökets värsta sabotörer är här för att stanna ett tag till. Vi pratar så klart om bananflugorna. Dessa objudna gäster reproducerar sig i en galen takt och vi gör allt vi kan för att bli av med dem. Här är 4 knep som faktiskt hjälper:

1. Skapa en flugfälla med rödvin

Sätt plastfolie runt en skål där du hällt antingen äppelcidervinäger, rött vin eller öl. Stick sedan några hål i plasten. Flugorna tar sig in genom hålen, men det är nästintill omöjligt för dem att ta sig ut.

2. Blanda vinäger och diskmedel

Häll upp lite ättika eller vinäger i en skål, och tillsätt några droppar diskmedel. Ytspänningen minskas av diskmedlet vilket får bananflugorna att drunkna.

3. Skapa en fälla av en strut

Ännu en smart fälla skapar du av lite vinäger och mogen frukt i en kopp. Skapa sedan en pappersstrut och placera i koppen med den smala delen nedåt. Täck sedan över övriga delar av koppen. På så sätt slussas bananflugorna ned i koppen, och fastnar där.

4. Koka ihop mjölk, socker och peppar

Börja med ett stort glas mjölk och häll i 100 gram råsocker och 50 gram malen peppar. Sjud alla ingredienserna i en kastrull i ca 10 minuter och häll dem sedan i en grund skål. Blandningen lockar till sig bananflugorna och de fastnar.

Källa: Helpling

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!