Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kökstrender 2013

Det vita minimalistiska köket är på väg ut. Nu vill vi ha varmare mer rustika och levande kök med inslag av olika träslag.

Vit minimalism, högblankt och gärna glasskivor som stänkskydd har varit ledord för köksinredning under en tid. Inför 2013 gör vi en kovändning och inspireras bland annat av rustik New Englandstil med mjuka former och spegelluckor.

Foto: copyright Pernilla Hed

Lantköken däremot släpper vi inte i första taget, den lantliga stilen håller i sig även under 2013.

Vi spanar också på 70-talets murriga, mustiga färger och vill ha mer träkänsla i köket.

Statusprylarna i köket blir viktigare och viktigare och tar plats på de öppna hylorna, och så vill vi umgås runt köksöar och bardiskar.

Kökstrender 2013: Färger

Foto: © All Rights Reserved

Matt vitt i varma nyanser, jordfärger, nordiskt blond blandat med knalliga färger.

Kökstrender 2013: Material

Udda ytmaterial och dyrare träslag som äpple och jakaranda. Naturliga material som granit och trä, men även corian. Ytorna ska vara ruffa och med spår och märken i träluckor och maskiner.

Kökstrender 2013: Förvaring

Foto: Martin von Brömssen / Bilden får användas för

Lådor ersätter högskåpen mer och mer, men ugnen byggs gärna på höjden i högskåp. Förvaringen ska vara öppen, och där placerar vi gärna våra i köket statusprylar väl synligt.

Snabbfixa ditt vita kök

Har du ett vitt kök men vill göra en enkel men väl synlig förändring kan du byta bänkskivan. En skiva i trä ger köket den mjuka värmen som ringar in kökstrenden 2013.