Köksinspiration – underbart grönt lantligt kök

I det lantliga köket möts två klassiska stilar, engelsk herrgård och fransk vingård. Det måttanpassade köket i lindblomsgrönt och svart slår definitivt an begäret efter ett rustikt lantligt kök.

Härlig inspiration om du är nyfiken på ett lantligt kök i 1920-tals-stil. Den gröna färgen bryter av fint mot de svarta detaljerna och de klassiska fasade vita kaklet.

Foto: Martin Cederblad

Den stora svarta enheten ska ge känsla av en Agaspis i en gammal engelsk herrgård. Här finns gott om ytor att ställa ifrån sig på, vid sidan om spishäll och mikro. Ugnen är inbyggd, och närmast finns ett stort kastrullskåp, lättåtkomligt med dörrar från två olika håll. Taklampor från Antikmagasinet, och ovanför arbetsbänken en spelbordslampa från Karlskrona lampfabrik. Bakom profilerade dörrar till höger finns kyl och frys medan de fyra lådorna rymmer skafferi.

Massivt trä rakt igenom och fina snickeridetaljer.

Köksinredningen från Lindalsköket har specialanpassats efter önskemål och mått. Den gröna färgen är i blandningen NCS S 4020-G30 Y.

Här möter känslan av 1920-tal engelsk herrgård och fransk vingård. Ugn Cortina från Smeg och svart spishäll, Gram.

Fasat liggande kakel, arbetsbänk i vit carraramarmor med rejäl underlimmad diskho. Profilerade dörraroch spröjs i de rymliga vitrinskåpet.

Publicerad i Sköna hem nr 6, 2015.

Du kanske också är intresserad av:

16 rustika kök – inspirationen du behöver!

19 kreativa hipsterkök – som gjorda för långkok och umgänge

Köksinspiration: 7 stilrena funkiskök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!