Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Sköna hem i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

13 snygga svarta kök att inspireras av!


Funderar du på en ny stil i köket? Varför inte våga dig på ett kök helt i svart! 

Ett svart kök ger karaktär till vilket hem som helst. 

Här har vi samlat 13 trendigt svarta drömkök att inspireras av – vilket är din favorit?

Det svarta köket håller i sig som en av årets stora kökstrender, precis som i fjol. Ett svart kök är tillräckligt annorlunda för att stå ut från det traditionellt vita eller grå men inte så iögonfallande att du kommer tröttna på det efter ett tag. 

Vill du få till en dramatisk ton i köket? Byt ut alla vitvaror mot svarta modeller! 

Vill du först testa om det svarta köket är något för dig? Nöj dig med att måla en helsvart vägg – lätt att göra själv och resultatet blir så häftigt. 

Här hittar du svarta kök i bistro- och shakerstil, svarta kök på små och stora ytor, kök i helsvart och kök med svarta detaljer. Sugen på att testa svart i köket? Här hittar du massor av bilder och inspiration!

1. Svart kök ger tyngdpunkt till stora ytor

Ett svart kök tar visuellt upp plats och lämpar sig därför väl på stora ytor. Här ger en imponerande takhöjd en fin inramning till det helsvarta köket med pulverlackade ytor, bänkskiva i rostfritt stål och en enorm köksö. Här hittar du alla bilder på resten av hemmet.

Foto: MARK SEELEN

2. Svart kök i industristil från Ikea

Här har en högre takhöjd utnyttjats ordentligt med vägghängda skåp. En stram industristil råder i detta Ikea-kök med svarta köksluckor till rostfritt. Hela lägenheten är en vacker smula på på 35 kvadratmeter, så under den tre meter långa köksbänken ryms smart nog både diskmaskin och tvättmaskin. Se mer av köket här!

Foto: Patric Johansson

3. Svart-vitt kök ger bistrokänsla

En svart inredning fungerar fint även på små ytor. En köksbänk av betong och den intensiva svärtan i de mattsvarta skåpsluckorna ger detta kök en lite ruff känsla som balanseras upp fint av det vita kaklet. Helheten för tankarna till en avslappnad fransk bistro. Spana in köket i sin helhet här!

Foto: Pernilla Hed

4. Svart kök i bistrostil från Marbodal

Bistrostilen fortsätter sätta stämningen även hos Marbodal, det effektfulla rutmönstret i vitrinskåpets glasdörrar går igen i skafferidörrarna och ger köket en industriell touch. Här kikar trästrukturen fram i den svarta köksluckan Malevik mörk i MFC.

Foto: Marbodal

5. Svart kök utan överskåp ger luftig känsla

I ett kök med svart inredning kan det vara extra önskvärt med en luftig känsla, därför kan det passa bra att ta bort överskåpen. Här bidrar även himmelsblå väggar och stora vackra fönster till luftigheten. Extra effektfullt med fönsterkarmarna som knyter samman de svarta elementen till en vacker helhet. Se resten av hemmet här.

Foto: Elistabeth Aarhus

6. Växter och textil ger värme till ett svart kök

Underbart kök i svart där utdragslådor har ersatt vägghängda köksskåp. Till och med kylen och frysen finns i lådor. Gröna växter och en röd äkta matta blir härliga färgklickar mitt i svärtan. 

Foto: ANNE NYBLAEUS

7. Svarta väggar som kökets fond

Visst måste du inte köra på helsvarta skåpsluckor och vitvaror för att få in dramatisk svärta i köket. En helsvart vägg kan fungera som en effektfull fond till kökets vackraste redskap, som i detta eleganta kök från Vedum med bland annat Svanenmärkta luckan Nora och laminatbänkskivan Polaris med anti-fingerprint.

Foto: Vedum

8. Träkök i alm med detaljer i sober svärta

En annan variant av den svarta köksväggen. Här ser vi hur mörka, marockanska cementplattor som lagts i fiskbensmönster ger köket en ”statementlook”. Luckorna i alm blir en snygg konstrast till väggen som skiftar i svart och mörkgrått. Se fler bilder på köket här.

Foto: RIKKE GRAFF JUEL

9. Svart kök i shakerstil från Marbodal

Vackra köket Ramsvik från Marbodal i svartbetsad ek, här stylat i modern shakerstil. En ljus bänkskiva ovanpå de djupt svarta skåpen ger ett luftigt intryck.

Foto: Marbodal

10. Fristående köksö i svart från Ikea

Läcker köksö i oljad och svartlackad ek finner vi hos Ikea i Vadholma, här med en stålställning för förvaring av köksredskap.

Foto: Ikea

11. Svart modulkök från Kvik

Möbelmodulen Prato från Kvik är skapad för att sudda ut gränsen mellan köket och övriga hemmet. Stiligt!

12. Svart kök från Ikea av återvunnet material

Helsvart, blank kökslucka från Ikea tillverkad av återvunnet material – helt rätt i tiden! Dessutom modern även till stilen. Snyggt! 

Foto: Ikea

13. Svart som natten från Ikea

Hela köket ryms utmed en vägg, och betongen på väggen har klätts av naken. Svart kyl och frys, Smeg. Luckorna från Ikea har sprutlackats i kulör NCS9000N. Se hela ettan som upplevs som en trea här!

Foto: Malin Cropper

LÄS MER: Köksinspiration 2020: Loungekök med restaurangkänsla i trendigt grönt
LÄS MER: Planera nytt kök – smarta genvägar till ett billigt kök