Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köksinspiration – 21 moderna och stilrena kök

Svarta kök, gråa kök, vita kök – träslag, kakel och kökstillbehör. Här är 21 stilrena kök som har en sak gemensamt: de ger ovärderlig köksinspiration.

Här hittar du fin inspiration till ditt kök! Lantligt, minimalistiskt, litet eller stort. Svart, grått, vitt eller varför inte blått? Betong, trä eller mässing. Här finns alla sorters stilrena kök med olika kökstillbehör, lösningar och materialval.

21 moderna och stilrena kök vi älskar

1. Vitt och minimalistiskt med inslag av trä

Så här ritas ett modernt kök, med mycket smartness men allt onödigt bortskalat. Bänkskivan i den stilrena köksön är förlängd och bildar ett bord. Köksinredningen här är Mano från Kvik. 

Foto: Peter Erlandsson

2. Kök utan bänkar

Det här köket har inga bänkar, bara en väg med alla funktioner integrerade och en stor köksö med induktionshäll och diskho. Arkitekthurtsen fixar småförvaringen.

Foto: Rebecca Martyn

3. Stilrent och färgstarkt

Här har man samlat alla arbetsbänkar och vitvaror på minsta möjliga yta, och på köpet får man plats med en effektfull fondvägg.

Foto: Martin Sølyst

4. Platsbyggt kök i uppdaterad sekelskiftesstil

Det här underbara köket med kakelugn i mitten är ett platsbyggt Himlekök. Ramluckorna är diskreta och den ljusgrå tonen är samma som väggarna är målade i.

Foto: Karin Johansson

5. Lantligt 2.0

Kaklet i köket har en oregelbunden yta som skapar ett hemsnickrat uttryck som kontrast till de klassiska luckorna. Takets rejäla plankor och bjälkar har målats i en grågrön och en smutsgul kulör som tillsammans med strama pallar och svarta lampor fyller på med en extra dos modernism till det klassiska lantköket.

Foto: Dinesen

6. Sekelskifte med stor köksö av Ikeakök

Gästerna samlas gärna runt köksön. Köket är ett Ikeakök, med luckor från Picky living.

Foto: Per Ranung

7. Modernt och platsbyggt sekelskifteskök

Det grå köket från HTH är platsbyggt. Vita kakelplattor och bänkskiva i marmor blir en fin kombination i det blågrå köket. 

Foto: Therese Romell

8. Lyxig retrostil

Den minimalistiska köksinredningen med täcksidor i ek blir extra raffinerad i den här vindslägenheten med fem meter i nock. 

Foto: Patric Johansson

9. Träköken är tillbaka!

Så snyggt med alla trädetaljer, både på fronter och runt luckor. Det här köket är från Unoform. Golvet i kolmårdsmarmor är urtrendigt och en blinkning mot funkiseran. 

Foto: Jonas Gustavsson

10. Träluckor och svart betong 

Mörkgrå, marockanska cementplattor lagda i fiskbensmönster ger det här köket en ”statementlook”. Luckorna i alm blir en snygg konstrast.

Foto: ANITTA BEHRENDT

11. Litet kök i mörkt trä

Det här köket hittar vi i intill vardagsrumssoffan en tvårummare och här har verkligen all yta tagits väl till vara. Luckorna är i mörkt trä som även tas upp på köksstolarna. Ett runt matbord med fot som inte tar alltför stor plats är ett smart val när utrymmet är begränsat.

Foto: ANNE NYBLAEUS

12. Kockens träkök i skandinavisk stil

Det här träköket tillhör danska kocken och Mästerkocks-domaren Jakob Mielcke. Enkla rena former och träluckor harmonierar vackert med de vitsåpade trägolven. Köket kommer från Kvänum. 

Foto: PERNILLE KAALUND

LÄS MER: Smart, snygg och praktisk köksförvaring - 12 nyheter vi älskar!

13. Raka linjer, trä och radikala färger

Det här köket är byggt i ena änden av ett vardagsrum och ser vid första anblick ut som ett hopplock, men är noga uttänkt. Att blanda almträ med toner av blågrönt är ett radikalt färgval, som blir överraskande härligt. 

Foto: Tia Borgsmidt Arr Mette Helena Rasmussen

14. Luftigt kök med skrivbord

När man skippar överskåpen skapar man en luftig känsla. Köket som har raka enkla former rymmer även ett litet skrivbord.

Foto: Elisabeth Aarhus

15. Havsblått med raka linjer

Ett lägenhetskök som har något utöver det vanliga. Inte bara den havsblå färgen utan också ett minivardagsrum i anslutning till matplatsen. 

Foto: PERNILLA HED

16. Modernt lantligt kök med rutigt marmorgolv

Lyxigare variant på det schackrutiga golvet: plattor i carraramarmor. Notera den trärena insidan av vitrinskåpen – så vackert!

Foto: Anne Nyblaeus

17. Grått kök med olika luckor

Köket har ljusgrå luckor från Ikea, medan de mörkgrå luckorna och beslagen är från Superfront.

Foto: LINA EIDENBERG ADAMO

LÄS MER: Planera nytt kök – smarta genvägar till ett billigt kök

18. Svart kök utan vägghängda skåp

Underbart kök i svart där utdragslådor har ersatt vägghängda köksskåp. Till och med kylen och frysen finns i lådor. Gröna växter och en röd äkta matta blir härliga färgklickar. 

Foto: ANNE NYBLAEUS

19. Svart kök med högt i tak

Här har de tre metrarna i takhöjd utnyttjats ordentligt med vägghängda skåp. Det gamla pelarbordet som är arvegods omringas av udda stolar vilket ger en härligt personlig känsla.  

Foto: PATRIC JOHANSSON

20. Jättelik köksö

Den dubbla takhöjden och glasväggar mot terrassen gör köket extra rymligt. Köksinredningen, med den jättelika köksön är från Vipp.

Foto: MARK SEELEN

21. Stänkskydd i blänkande mässing

Bländande snyggt blev det lite slitna köket i björk när det målades vitt och fick stänkskydd och front i mässingsplåt.

Foto: Anne Nyblaeus Arr Linda Perini

LÄS MER: 13 snygga svarta kök att inspireras av!

LÄS MER: Planera nytt kök – smarta genvägar till ett billigt kök