Foto: Ikea

Ikeas nya köksinspiration för hösten 2018 bjuder på svärta och lantkök 2.0

Ikea släpper nya inspirationsbilder för dig som funderar på att förverkliga drömköket. Ikea går rakt på årets mörka naturtrend med nya svartlaserade träluckor, friska nyheter för lantköket och förvaring i rå industristil.

Drömköket har bytt stil. Bland Ikeas inspirationskök för hösten 2018 har de grå köken trätt tillbaka och lämnat plats åt sober svärta, trärena ytor med synliga ådringar, industristil i nya kombinationer och en ny lantstil, mindre romantisk, mer funktionell.

En av lucknyheterna är svartbetsade Lerhyttan av massivt trä med stilren spegel – lätt att matcha med nya köksön Vadholma i svart med skiva i betsad ask. Familjen av blandare har fått en ny medlem i svart med rattar som grepp industristyle. De svarta luckorna mixas med träytor. Nya förvaringen Vadholma finns som både lådor och vinställ.

Läs mer: 11 ikea-kök ur verkliga livet (Inspireras av andras kök från Ikea)

Minimalism är fortfarande en stark trend, här med med släta, vita luckorna Veddinge och naturfärgade läderhandtag ritat på danskt vis – alltså utan överskåp. Kontor, kök eller både och?

Högblanka luckan Kallarp har fått en mild ljusgrön kulör. Blänket bryts av med öppen förvaring i trä.

För den som fantiserar om ett helt trärent kök bjuds på inspiration med skåpfronten Torhamn i ask med tydliga ådringar och skiftningar i den blonda färgen. Det ombonande träet får en fläkt av industri med nya... fläkten Bemöta.

Nytt i höst är också lantliga förvaringsserien Tornviken, som matchar perfekt till lantliga luckserien Bodbyn i off-white och grått. Tornviken kommer som vägghyllor, öppna skåp, lådor och köksö. Ihop med krysspröjade vitrinluckor och nya beslagen Skärhamn i lantstil blir den lantliga känslan komplett. Bordeaux är färgen som tar över modevärlden just nu, hos Ikea ger kulören det vita lantköket en rejäl uppdatering som dov, mustig väggfärg.

Nya serien Kungsfors i rostfritt stål skänker flera av inspirationsköken en industriell vibb. De små nätkassarna ingår också i serien.

Grönt återkommer som trendfärg i köket, här som målad tegelvägg ihop med svartbetsade luckorna Tingsryd och krispigt vit bänkskiva.

Foto: Mats Oljons 3D

Romantiska köket sockervaddsrosa och guld filas 2018 av med rå industrikänsla i stålhyllor, rullvagn och fläkt. Luckan heter Ringhult.

Foto: Ikea

Lantlig minimalism i vitt. Här syns Finsmakare, en ny serie vitvaror med lite mer avancerade funktioner, som varmluftsugn med ångfunktion, pyrolytisk rengöring och mjukstängande lucka.

Ikeas bistrokök anno 2018 har varma träskivor, blanka, vita luckor och, såklart, massor av öppen förvaring på stålhyllor.

En av två nyheter på luckfronten är högblanka Järsta i svartgrått, här kombinderad med vita Ringhult-luckor.

Ikea fortsätter gå mörkmörkt. Här mattsvart med luckan Kungsbacka.

Matplatsen får också en stilfull nyhet i stolen Bernhard i brunt läder.

Läs mer:

Renovera kök – undvik de 5 absolut vanligaste misstagen som alla gör

Julen 2018 hos Ikea är inbjudande varm och sagolik med lyxig twist – 10 bästa köpen!

1600-talshuset var rivfärdigt – nu ett drömhem med oväntat passande… Ikea-kök!

Res till Japan med Sköna hem!

12–19 november 2018

Sköna hems exklusiva resa till Japan bjuder på två sidor av det fascinerande landet: Det ultramoderna Japan, med världsledande inredning, arkitektur och teknologi – och det historiska Japan, med uråldriga tempel, zenträdgårdar, kejsarpalats och samurajstäder. Följ med!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxiga produkter från Rituals för endast 199 kr. Köp nu!