Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

9 inredningstips på hur du får ditt kök mysigt

Hösten är här och snart advent och jul. Kanske funderar du som bäst på hur du ska mysa till hemmet i vinter. Här är 9 enkla knep som får ditt kök att bli mysigt.

1. Inred med trädetaljer

Ett levande material som trä i köket mjukar upp och ger ett värmande intryck. Det är relativt enkelt att byta ut en bänkskiva. För myskänslan är det det mörkare träslagen vi vill åt. Olja ek, valnöt eller varför inte en rejäl och oljad furuskiva.

2. Inred med mjuka färger

Mjuka färger i köket förhindrar att det känns för sterilt och kallt. Att måla om ett helt kök är ett stort projekt, men att begränsa sig till skåpluckorna är fullt genomförbart. Alternativet är att addera detaljer i mjukare färger, allt från mattor, textilier och belysning.

3. Inred med koppardetaljer

Koppar med dess varma färg adderar en mjukhet och värme som är svårslagen i köket. En kopparblandare är lyxigt, men det finns andra sätt att addera koppar till köket. Byta ut handtagen tillexempel, sätt in en kopparlampa, eller skapa stilleben med fina kopparkittlar, ljusstakar och vaser.

[adSpace placement="auto"]

4. Inred med sköna köksstolar

Att sitta mjukt och mysigt är speciellt skönt på vinterhalvåret. Vill du inte satsa på stoppade sittmöbler i köket är det välidgt snyggt att drapera stolarna med fårskinn, eller lägga kuddar på stolen.

5. Välj gardiner med omsorg

Textilier dämpar ljudet i köket och ger en ombonad känsla, beroende på färgval mjukar det även upp. Hissgardiner är extra snyggt i köket, och adderar lite av en lantligt avslappnad stil.

6. Inred med mjuka mattor

Samma som med gardiner så dämpar mattor ljud och ger en ombonad känsla, och beroende på vilket typ av matta du väljer kan du skapa mer av en mysig vardagsrumskänsla i köket.

[adSpace placement="auto"]

7. Tapetsera köket

Man kanske inte förväntar sig en tapet i köket, men varför inte! Tapeten kan addera en fantastisk effekt till det rostfria och högblanka, eller ett fint blickfång om du väljer att bara tapetsera en fondvägg.

8. Välj ett trägolv

Trägolv torde vara ett av det mest optimala golvet i ett kök, mjukt och skönt att gå och stå på, mjukt även för saker som faller, lättskött och vackert.

9. Öppen förvaring

Med öppen förvaring får du chans att visa upp allt det fina du faktiskt har i köket. Porslin, karaffer, vaser, fat och glas.

Bildkällor: imactoy.com, sararussellinteriors.com, outdsgn.com, jurnaldedesigninterior.com, thedecorologist.com, cococozy.com, stonehand.com, kitchenisms.com, wallsave.com, creativehomeidea.com, beautifulkitchensblog.co.uk, bohemianhellhole.com, enterny.com, decoist.com, elementsofstyleblog.com

Läs också: 

Soffhäng i köket – 12 snygga kökssoffor

Den ofärdiga stilen stark – tegelvägg i köket nästa trend

22 tecken på att du lever i ett renoveringskaos