Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

7 steg – så städar du ditt kök på nolltid

Ibland har man varken tid eller lust att städa sitt kök riktigt ordentligt, och då får man ta till lite knep som gör att köket ser hyfsat städat ut. Här är sju små uppgifter som gör att ditt kök blir städat, på sina stället, på några minuter.

1. Torka rent din diskho och kran

Spraya din diskho och kran med rengöringsmedel, skrubba, och torka av med en pappershandduk eller mikrofiberduk. Om din diskho är ren får hela det området i köket ett lyft.

2. Punkt-städa golvet

Det finns vissa ställen på köksgolvet som har en tendens att bli smutsiga. Exempelvis vid spisen eller golvet där du alltid skär grönsaker. Sopa upp eventuella smulor och matrester, och ta sedan ett blött papper att torka bort fläckarna med.

3. Ta bort torkad disk

Det kan lätt bli så att porslin och bestick blir stående efter att man diskat dem, men ta för vana att plocka bort disk en gång om dagen. Det får din diskbänk att kännas mindre belamrad, vilket den ju också blir.

4. Torka ur mikrovågsugnen

Ta en svamp och rengöringsmedel och ta itu med mikron, som nästan alldeles garanterat har matrester i sig. Mikron är ett bra exempel på en plats som om man rengör den ofta slipper riktigt jobbiga rengöringsstunder senare.

5. Snygga till köksbordet

Om du och din familj inte alltid utnyttjar hela ytan på köksbordet där ni äter, är det lätt hänt att köksbordet även blir en form av avlastningsplats för papper, pyssel och andra smågrejer. Ta två minuter att plocka bort allt och lägg det på sin rätta plats. Det kommer göra middagstiden lite mer fridfull.

6. Torka kylskåpsdörrarna

Dina kylskåpsdörrar är antagligen inte superrena. Flottiga fingeravtryck, matfläckar, smuts. Använd en fuktig trasa, och lite tvål eller rengöring, och torka av dörrarna och handtaget på kylskåpet.

7. Ta ut soporna

Är det fullt i soporna? Ta en snabb titt i köket och se om det är något som behöver slängas. En gammal inköpslista som ligger på bänken, eller rester av fruktsalladen kanske, och släng det i soporna innan du går ut med dem.

 

Lär dig inreda med feng shui 

Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare! 

I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran

30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!

Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

 .