Foto: Helén Pe

3 saker du snabbt och enkelt kan göra för att förändra ditt kök

Är du sugen på att snabbt få till en ny känsla i köket utan att göra om det helt? Då finns det ett par saker du med små och enkla medel kan göra för att förändra kökets känsla och utseende – utan att det behöver ta för mycket pengar och tid i anspråk.

Ibland är vi helt enkelt i behov av att ändra om hemma, att få se något nytt element på de där platserna vi spenderar så mycket tid på varje dag. Vill du ändra om lite i köket men tycker att en hel köksrenovering är ett för stort projekt? Här kommer tre tips på hur du snabbt och enkelt kan få till en ny, härlig känsla i köket!

1. Ställ färgglada stolar runt matbordet
Stolar är en enkel grej att byta ut. Om du vill ha ett piggt lyft i köket och göra det mer lekfullt – ställ in ett par färgglada stolar eller pallar! Att addera en rejäl färgklickar lyfter vilken yta som helst. Är du riktigt händig? Behåll stolarna och måla istället om dem!

Foto: Madeleine Söder

2. Addera en statement-matta
En fin matta som drar uppmärksamhet till sig och får ta plats i rummet förändrar känslan direkt! Kök går ofta i ganska neutrala färger så var inte rädd för att ta in en matta med mönster och färg. En matta i klara och starka kulörer passar lika bra i ett ljust kök som i ett i mörkare nyanser.

Foto: Helén Pe

3. Häng upp mönstrade gardiner
Om du har fönster i köket ska du definitivt se till att hänga upp gardiner där. Gardiner gör att ett rum känns ombonat vilket passar extra bra just i köket som med diskbänk och skåp lätt kan kännas något kalt. Satsa på ett roligt mönster med organiska element, som frukter eller växter, eller applicera samma tänk som med köksstolarna och välj en riktigt färgglad variant.

Foto: Anne Nyblaeus

LÄS MER: Planera nytt kök – smarta genvägar till ett billigt kök
LÄS MER: 14 Ikea-kök ur verkliga livet (Inspireras av andras kök från Ikea)