Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Ikea/Ragnar Ómarsson

15 fantastiska köksöar för inspiration – många passar lilla köket

Oavsett om du planerar att köpa en färdig köksö (mobila köksöar finns bland annat hos Ikea) eller bygga en köksö så är köksöar det ultimata sättet att skapa extra arbetsyta i köket. Extra bra med en liten mobil köksö om du har ett mindre kök. Här ger vi förslag på mindre köksöar att inspireras av.

Samling runt köksön!

En köksö är något så smart som en fristående köksbänk som agerar både extra arbetsyta – och är en fin detalj i köket. Möjligheterna är oändliga. Du kan utrusta din köksö med spis, dubbla diskhoar, kyl och frys och underskåp, men den kan lika gärna bara låta den vara extra förvaring och avställningsyta eller matplats.

Det bästa med en köksö är att den ofta blir en social samlingsplats i köket där alla samlas för frukost, minglar medan middagen lagas och kaffet njuts i sällskap eller ihop med en tidning. Nackdelen är att köksöar kräver en del fritt utrymme. En smart kompromiss är mobila köksöar. De är oftast på hjul kan rullas fram eller ställas undan mot en vägg efter behov. Fiffigt för dig som inte har så stort kök.

LÄS MER: Välj rätt bänkskiva för ditt kök – guide

15 fantastiska köksöar för inspiration!

1. Maffigaste drömön med plats för bak, buffé och pampiga buketter! Här rymmer köksön nästintill hela kökets förvaring. Köksön är ett kök i mitten av rummet, helt enkelt.

Foto: Andreas Mikkel Hansen

2. Vi är extra förtjusta i Ikeas Vadholma, en flyttbar köksö med gott om förvaring i ö och ställning. Det generösa slaktarblocket ger dessutom en rejäl arbetsyta.

Foto: Ikea

Mer info och köp här (länk till Ikea).

3. Ett fagert gammalt skrivbord har fått en ny marmorskiva och fungerar som avlastningsyta i det här klassiska köket. Träbordet ger härlig värme och karaktär mitt i allt det dimgrå.

Foto: Ragnar Ómarsson

4. Ekkänsla i hela köket. Denna snygga köksö i ek blir en naturlig samlingsplats i köket. 

Foto: Ballingslöv

LÄS MER: 13 snyggaste gardinerna just nu + 3 gardintrender 

5. Stilrent, grått och snyggt! Perfekt för häng med familj och vänner när det lagas mat i köket. 

Foto: Ikea

6. Klassiskt och modernt! Denna köksö från Vedums serie Stina antikvit funkar som både bord och avlastningsyta. 

Foto: Vedum

7. Vaddå, ett väggskåp? Inte bara. Den här vägghyllan har hjul och kan rullas fram som serveringsbord när det ska dukas upp för mingel.

Foto: Therese Romell

LÄS MER: Så väljer du rätt soffbord – 7 råd som garanterat underlättar

8. Hej barhäng som binder ihop matprep och matplats! Här har hela köket fått flytta in i matsalen med platsbyggd köksö som centerpiece.

Foto: Karin Johansson

9. Ett smalt sideboard som köksö? Den här rymmer familjens stora skålar, tekannor och uppläggningsfat.

Foto: Jens Barslund

LÄS MER: Inred ditt hem med feng shui – så lyckas du

10. Bord med funktionellt långa ben! Vilken snygg bordsskiva som helst kan faktiskt göra jobbet om du väljer ben med bra arbetshöjd.

Foto: Livet hemma / Ikea

11. Möbelmodulen i Kviks kök Prato är skapad för att sudda ut gränsen mellan köket och övriga hemmet. Läckert möblerande om köksön vetter mot en öppen planlösning.

Foto: Kvik

12. Arkitektritat kök där den nätta köksön med öppen förvaring fått samma salviagröna ton som luckorna för att smälta in.

Foto: HVIIDPHOTOGRAPHY.+4522171770.mail@hviidphotography

13. Detta lummiga gröna kök är något som sticker ut. Den mörkgröna färgen gör sig snygg i konstrast med svart, silver eller guld. Från serien bodbyn från Ikea. 

Foto: Ikea

14. Hemmabyggd köksö av rejäla bjälkar som hittats i en rivd vägg. Recykling av bästa sort!

Foto: Helene Bernstone

15. Visa upp det vackraste du har. Köksö med smäckra hyllor i Kvänums serie Brahe.

Foto: Kvänum