Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Sköna hem i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

14 Ikea-kök ur verkliga livet – inspireras av andras snygga hem

Ikea-köken som det ser ut hemma hos folk. Personligt utvalt, mixat och matchat. Tanka inspiration av 14 snygga Ikea-kök – i verkliga hem! 

Ikea kan det här med kök! Vill du ha ett Ikea-kök hemma är du definitivt inte ensam. Många plockar, mixar och matchar allt ur Ikeas katalog, medan andra väljer stommar från Ikea och specialbeställer luckor från någon annan tillverkare för en mer personlig prägel. Möjligheterna är oändliga.

Här är massor av personliga Ikea-kök, alla ur Sköna hems inredningsreportage, som ser så mycket dyrare ut än vad de är.

Inspireras av andras kök – 14 Ikea-kök ur verkliga livet

1. Grått lantkök med stommar från Ikea och luckor från Picky living

Stort drömkök! Ljusgrå luckor och bänkskivor i carraramarmor skapar ett lantligt men ändå modernt kök. Det gamla skrivbordet med ny marmorskiva fungerar som avlastningsyta i stället för en köksö. Skåpstommarna från Ikea har fått köksluckor P 2 i kulör 1 500-N från Picky living, som säljer just personliga köksluckor till Ikea-stommar. Mässingsbeslagen är från Byggfabriken. 

– Vi visste vilka väggar vi ville använda, och var vitrinskåpet passade in. Sedan föll det snabbt på plats. De blåmönstrade kopparna på avsatsen är från Stockholm-Tokyo.

Foto: Ragnar Ómarsson
Charlotta och Jimmy ritade köket själva med hjälp av Ikeas planeringsverktyg. Foto: Ragnar Ómarsson

Se mer av köket här!

2. Svart kök i industristil från Ikea

Stram industristil i detta Ikea-kök med svarta köksluckor till rostfritt. Väggen i köket är målad i Alcrofärgen Fajans. Hela lägenheten är en vacker smula på på 35 kvadratmeter, så under den tre meter långa köksbänken ryms smart nog både diskmaskin och tvättmaskin. Se mer av köket här!

Foto: PATRIC JOHANSSON

3. Grönt kök med stommar från Ikea

Köket är byggt av stommar från Ikea och luckor samt kalkstensskiva från Picky living. Beslag och kakel, Byggfabriken, vägglampor, Lampe gras, brödrost, Dualit, glaskaraff, Ikea, träskärbrädor, Housedoctor. Se mer av hemmet här!

Foto: JONAS GUSTAVSSON

4. Diskho i porslin – för en lantlig stil

Ännu ett lantligt Ikea-kök, här med en föregångare till porslinshon "Havsen", som funkar fint till pärlspont, kakel lagt i förband och shakerlister. Hela köket är fyllt med roliga gör-det-själv-idéer – se det här! 

Foto: Lina Östling

5. Minimalistiskt Ikea-kök

Släta luckor och enkla handtag ger det här lantliga köket en stilren, minimalistisk look. En hel vägg med förvaring och förlängd köksö blev valet när familjen som ritat fem (!) kök använde all sin erfarenhet för att skapa drömköket. 

Foto: REBECCA MARTYN
Foto: REBECCA MARTYN

Se mer av köket här!

6. Modernt Ikeakök med läderhandtag och mässingkran

Det gamla missionshuset har fått ett modernt drömkök med stommar och skåpluckor från Ikea med måttbeställda marmorskivor från Diapol. Köksblandaren i mässing är från Tapwell, men Ikea har snarlika modellen ”Nyvattnet”. Handtagen Loop från Superfront finns också i Ikeas version ”Östernäs”. Ugn och mikro från Smeg. 

Foto: HELÉN KARLSSON
Foto: HELÉN KARLSSON

Se hela köket här (resten av hemmet är också en tittfest).

7. Sober grått Ikea-kök med spegeldörrar

Med 30 kvadratmeter yta och tre meter i takhöjd är det gott om svängrum i det här köket med stommar från Ikea och luckor från Picky living. Blandaren från Tapwell och diskho och lådinredning från Ikea. Bänk­skiva och stänkskydd i carrara­marmor från stenskivor.se. 

Foto: RAGNAR ÒMARSSON
Foto: RAGNAR ÒMARSSON

Se hela köket (och den fina väggen med högskåp) här. 

8. Compact living-kök från Ikea

Klassiskt och vitt passar fint när köket inte ska ta hela uppmärksamheten i ett litet hem. Den strama stilen lättas upp av en zebrafäll från Zara home. I förgrunden skymtar det snidade lejonhuvud som är karaktäristiskt för baljfåtöljer. Se hela hemmet här!

Foto: ANNE NYBLAEUS

9. Svart som natten från Ikea

Hela köket ryms utmed en vägg, och betongen på väggen har klätts av naken. Svart kyl och frys, Smeg. Luckorna från Ikea har sprutlackats i kulör NCS9000N. Se hela ettan som upplevs som en trea här!

Foto: Malin Cropper

10. Ett Ikea-kök i 1600-talshuset

Det 400 år gamla huset har fått ett oväntat välpassande Ikea-kök. Vit pärlspont, rutmålat golv och porslinsknoppar ger köket den härligt gamla lantliga prägeln.

Foto: Karin Johansson
Foto: Karin Johansson

Se mar av köket här!

11. Ikea-stommar och specialbeställda luckor

Köket är rymligt och fick sitt nuvarande utseende när väggen mellan kök och jungfrukammare revs. En köksö agerar både mat- och arbetsplats. Stommarna från Ikea har fått luckor byggda hos Järfälla kök. Se hela inredarens villa här. 

Foto: PERNILLA HED

12. Ikea-kök med mixade luckor

Svarta fronter mixas med rostfria i det här Ikea-köket. Bänkskivan av portugisisk kalksten och diskhon en "hederlig rostfri”. Lamporna är modifierade skrivbordslampor ”Aröd”, Ikea. Se hela huset här!

Foto: Pernilla Hed

13. Ikea-kök med mixade luckor i olika nyanser

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Köket har ljusgrå luckor från Ikea, medan de mörkgrå och beslagen är från Superfront. Blandare, Tapwell. Se hela lägenheten här!

14. Sveriges snyggaste kök!

Ett härligt kök i en uppdaterad lantlig stil. Att lösa en stor del av förvaringen i ett enda stort skåp på en vägg är en radikal lösning som känns både traditionell och modern. Köket är välgjort i gedigna material och den enhetligt ljusa färgsättningen ligger i tiden. I Sköna hems jakt på Sveriges snyggaste kök utsågs detta drömkök till vinnare!

Foto: PERNILLA HED

 

LÄS MER: Osynliga favoriterna i parets kök: ”Väldigt nöjda” 

LÄS MER: Renovera köket? Så mycket kommer det att kosta