Hur får vi en stram engelsk stil?

Vi håller på att göra om hela undervåningen - sätter in ett Lidhultskök och har fått en smed att göra handtagen.

Fråga

Hej!

Vi håller på att göra om hela undervåningen - sätter in ett Lidhultskök och har fått en smed att göra handtagen. Lägger också in ett tåligt golv eftersom vi har fem hundar. Älskar allt gammalt och har hittat en soffgrupp på Ilva i Chesterfield-stil då ett engelskt tv-rum skulle bli fint i kontrast till kök och den matsal som sitter ihop med tv-rummet.

Det är burspråk i tv-rummet. Skulle vilja ha lite hjälp med att få till en engelsk stil, inte varianten med blommor och spetsar utan mer är stramt manlig.

Vi har många uppstoppade djur, horn och skinn från allt möjligt. Vad ska vi komplettera med för att få rätt känsla? Väggarna kanske kan få en kul tapet...

Åse och Morgan

Svar

Hej Åse och Morgan!

Jag skulle föreslå att ni skapar karaktär i rummet med att tapetsera minst två väggar med den underbara, lite slitna tapeten från Ralph Lauren/ Blason Novelty. Den ger en känsla av engelskt bibliotek. Tapeten har gamla familjevapen i mönstret som sätter en kul ton i rummet.

Följ upp resterande väggar med en strukturerad tapet i sjögräs eller liknande för den klädda känslan. Plocka upp den sandiga bottentonen i tapeten. En matta med jutekänsla i och detaljer som kistor i rotting eller skinn blir ett bra komplement som sideboard eller helt enkelt som en lös detalj. Följ upp med gardiner i en mörk kungsblå nyans, gärna i tung sammet, för den rätta bibliotekskänslan.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!