Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Lina Östling/Patric Johansson/Lina Eidenberg Adamo

Fräscha upp hemmakontoret – inspiration och snygga skrivbord till arbetshörnan

Skrivbord i sovrummet, hallen, vid trappan eller kanske i en garderob? Och ska skrivbordsstolen vara en knalligt röd designklassiker eller kanske ett charmigt gammalt loppisfynd? Här finns mängder av fin inspiration till ditt hemmakontor. 

1. Skrivbord i stringhylla

I en trea i Kransen hittar vi denna smarta arbetshörna där man helt enkelt utnyttjat stringhyllan och skapat ett litet skrivbord med designklassikern Thonet no. 30 som skrivbordsstol. Stilrent och mycket yteffektivt!

Foto: Mikael Lundblad

2. Harmonisk hörna i sovrummet

Visst kan man skapa en harmonisk känsla med ett skrivbord i sovrummet. I det här gamla muséet som blivit drömhem finns perfekt inspiration. En fåtölj med runda former och ett nätt vintage-skrivbord som står mitt i rummet blir ett härligt blickfång som inte stör den vilsamma atmosfären i sovrummet. 

Foto: Lina Östling

3. Gammal garderob blev skrivbord

Svårt att hitta bra plats för skrivbordet? Inred en gammal garderob! Så gjorde paret i den här tvåan på Söder. Arbetshörnan är ett hemmabygge med material från brädgården. Skrivbordsstolen kommer från Hay.

Foto: Patric Johansson

4. Kontor i shakerstil

Det här vackra arbetsrummet hittar vi hemma hos designfamiljen Dinesen. Ljusa träslag, raka linjer, knopplister och få dekorativa prylar gör detta kontoret till en dröm i avskalad shakerstil. Skrivbordet och pallen är specialtillverkade. Stolen är Arne Jacobsens Serie 7 för Fritz Hansen.

Foto: Dinesen

5. Kreativt och mysigt

Lars och Anna Norrman (från Husdrömmar) bjuder på kreativ skrivbordsinspiration i sin gamla Köpenhamns-lägenhet. Med väggar i pudrigt rosa, stora växter, ett skrivbord fyndat på loppis, en Y-stol, konstposter och en hel rad av små personliga askar, vaser och pennkoppar kan man skapa en så här mysig hörna för kreativt hemarbete. En krok på väggen att hänga väskan på blir en snygg och praktisk detalj. 

Foto: Lina Östling

6. Platsbyggt i bokhyllan

När ett hus från 1910 skulle rustas upp i tidsenlig anda byggdes den här bokhyllan med smarta arbetsplatser. Skrivborden och hyllorna målades i samma kulör som väggen. Elektroniken är infälld och på skrivytorna finns en inläggning av Tärnsjöläder.

Foto: Markus Linderoth

7. Lyxigt skrivbord med extra allt!

Go glamour! Bockskrivbordet med glasskiva från Sjöström antik är ett riktigt härligt statement. Vågar man inte gå hela vägen kan man förstås inreda arbetshörnan med ett enklare bord med glasskiva, ullmatta och kristallkrona och skapa samma ombonade och lyxiga känsla. Nyfiken på hela hemmet? Spana in tiorummaren här.

Foto: Anne Nyblaeus

8. Klassiskt elegant i sekelskiftesstil

Platsbyggda bokhyllor, skrivbordsstol i karljohansstil och ett stort antikt skrivbord målat i svart. I en nationalromantisk grosshandlarvilla hittar vi det här klassiskt eleganta kontoret som är en dröm för alla som älskar sekelskifte.

Foto: ANNE NYBLAEUS

9. Retrodröm i hallen

Hallen kan vara ett ypperligt ställe för ett litet hemmakontor. I den här våningen har skrivbordshörna inretts med fantastiska vintage-fynd som ett teakskrivbord och Hans J Wegners Kastrupstol. Över skrivbordet hänger ingen klassisk anslagstavla utan en dekorativ italiensk mässingsskapelse från 70-talet som ramar in och gör det här hemmakontoret till något alldeles extra. 

Foto: Helén Pe

10. Egenpysslat skrivbord

Ton i ton i pudriga pasteller, en dröm alla som älskar färg! Skrivbordet har familjen själva snickrat ihop av en målad träskiva och ben från Pretty pegs. Tavlorna med sin stora vita passpartouter blir en fin konstrast på den rosa väggen och de klättrande växterna höjer mysfaktorn tillsammans med det lilla brickbordet med magasin och blommor. Sugen på mer pasteller? Se hela hemmet här

Foto: Helén Pe

11. Pampigt hemmakontor med Ikea-hacks

I ett mysigt torp från 1800-talet hittar vi det här eleganta hemmakontoret som tro det eller ej är fyllt av Ikea-hacks. Bokhyllorna är klassikern Billy som blivit uppsnofsade med grå lister och linnegardin. Även lampan som fått både fot och skärm målade är från Ikea.

Foto: ANNE NYBLAEUS

12. Bockbord under snedtaket

Hemma hos koreografen Kenneth Kvarnström får arbetsbordet på bockar stort utrymme under snedtaket. Takfönstret ger härligt ljus tillsammans med den rustika vägglampan. Ljusa träslag blandas med konstnärliga modeller, moodboards och lookbooks. 

Foto: Fredrik Sweger

13. Utnyttja utrymmet vid trappan

Den lilla ytan vid trappan är ofta outnyttjad men i Mia och Johannes 1920-talsvilla har den blivit en mysig skrivhörna. Skrivbordet är platsbyggt och stolen är klädd med tyg som samspelar med väggarnas Ralph Lauren-tapet. Yteffektivt och mysigt!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

14. Lekfull mix

Hemma hos inredaren Sophia Björnsdotter får det gamla skrivbordet (som är köpt på Blocket och målat med ljusgrå äggoljetempera) sällskap av en modern Ikea-stol, en matta i fuskskinn och en ananas-lampa i glas och guld. En personlig och lekfull mix av gammalt och nytt. Att sätta ett hyllplan längst upp på träpanelen är ett utmärkt knep för att skapa lite extra förvaring. 

Foto: Anna Ekdahl

15. Skrivbordsstol i accentfärg

I den ljusa 1920-talsvillan stilrent inredd i skandinavisk anda har skrivbordsstolen blivit den starkaste färgklicken. Den härligt röda Y-stolen passar perfekt till det nätta skrivbordet med skinnklädd arbetsyta. 

Foto: JOHAN SELLÉN

LÄS MER: Så enkelt fixar du en smart och stilren arbetshörna i ditt hem
LÄS MER:
Så hänger du gardiner för bästa resultat! (undvik 7 vanliga missarna)