Hur ska jag inreda min entréhall?

Jag har en stor, pampig entréhall som jag har fått för mig att jag skulle vilja klä in helt i tapet... Vill ha något i lite klassiskt lyxig stil, gärna med inslag av gult då jag har en ärvd, fantastisk Kelim som går i sand, gult och grått längst hela hallgolvet på över tre meter! Nedre delen har vi antik pärlspont p

Fråga

Hur ska jag inreda min entréhall?

Jag har en stor, pampig entréhall som jag har fått för mig att jag skulle vilja klä in helt i tapet... Vill ha något i lite klassiskt lyxig stil, gärna med inslag av gult då jag har en ärvd, fantastisk Kelim som går i sand, gult och grått längst hela hallgolvet på över tre meter! Nedre delen har vi antik pärlspont på, upp till ca 130 cm, målad vitgrå.

Det finns en lite större mellanhall i anslutning till denna halldel som jag gärna med vill ha ett färgförslag till, tror att denna del ska bli enfärgad då den har många dörröppningar.

Jag har tänkt mig att i entréhallen satsa på en stor, lite modernare taklampa som ger ett intryck, förslag på detta?

Stort tack på förhand!

Gunilla & Per

Svar

Hej!

Just hallen är ett rum som verkligen ger det första intrycket, jag tycker att det är ett viktigt rum som tyvärr ofta glöms bort när man inreder hemma.

Jag har en fantastiskt vacker tapet till er hall från Zoffany, alldeles ny på marknaden. En klassik, blommig tapet med pärlemoskimrande botten och inslag av både grått och guld i blommorna, passar perfekt i er hall emot mattan.

Den anslutande hallen målas i en ljus dov gul ton, NCS 1010-Y10R. Helmatt väggfärg.

Till denna tapet som är rätt klassisk med ändå ger en modern känsla vore det roligt med en modern kristallkrona. Lampan HOPE från Luce plan skulle till exempel bli spännande att blanda in, och den ger en härligt sken i hallen.

Jessica