Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Sköna hem i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Maze interior/Gejst/Nordic tales

8 tips för den lilla hallen – så maxar du förvaringen

Trött på att snubbla på skor när du kommer innanför dörren? Bra och snygg förvaring är a och o i en funktionell hall. Här är fina idéer för hur du maxar denna lilla, men ack, så viktiga yta!

Anna Ekdahl

1. Utnyttja hela takhöjden

Förvaringssystemet Elvarli från Ikea har takfästa teleskopben, 222-350 cm höga, som gör det möjligt att stapla hela vägen upp, och du slipper borra. En stol intill är bra för skopåtagning och för att nå upp till översta hyllan.

Foto: Ikea

2. Inbyggt är smart - och så snyggt!

Googlar man ”förvaring trappa” dyker många bra tips upp, men få så snygga som detta med inbyggda lådor i trappstegen som sömlöst övergår i en bänk med avställningsyta ovanpå. Det enhetliga materialet gör intrycket samlat, toppat med stilfull belysning från Nordic tales.

Foto: Nordic tales
Att komma hem ska kännas lugnt och välkomnande. En fungerande hall låter axlarna sjunka och pulsen gå ner

3. Var sak på sin plats - på väggen

”Click in”-skenan från Elfa fungerar för allt från krattor och spadar i garaget till sparkcyklar och skateboards i hallen, och dessutom blir den en tuff inredningsdetalj med sin industriella stil. Placera skenan på barnvänlig höjd och muta barnen ordentligt tills vanan att hänga upp sakerna sitter. Voilà, en ordnad entré!

Foto: Fredrik Bjelkerud

4. Kul med konfetti-knoppar!

Rakt är inte alltid rätt. En fin idé som gör ytan levande är att mixa väggkrokar i olika storlekar och material och låta dem sprida ut sig över väggarna i hallen. Börja med fem till sju stycken, och bygg sedan ut och vidare efter smak och behov.

Foto: Nordic tales

5. Tricket med (skjutbara) speglar

Skjutdörrar sparar mycket plats, och har de dessutom spegelglas upplevs den ofta trånga hallytan som större rent visuellt. Med varma spotlights eller en ljuslist i överkant blir ljuset i sig dessutom en inredningsdetalj som skapar dynamik.

Foto: Elfa
Håll golvet fritt med vägghängd inredning. Det är inte bara snyggt - det blir också lättare att städa!

6. Funktion med verkshöjd

Lägg tid på att hitta funktionella detaljer som är mer än bara just det. Hängaren Underground från Gejst, inspirerad av en tunnelbanekarta, blir ett statement på väggen. Just denna kostar cirka 3 000 kr.

Foto: Gejst

7. Möblera med kameleonter

För att skapa ett enhetligt och sammanhållet intryck kan det vara fint att måla det praktiska möblemanget, som skoskåp, sideboard och sittbänk, i samma kulör som väggen. Samtidigt hamnar fokus på de fina detaljerna!

Foto: Applicata

8 Vertikalt och nätt så blir det rätt

Vägghylla för småsaker, skohylla som ger ett luftigt uttryck, en pall som gör avoch påtagning av skor enklare, och som kronan på verket: Klädhängaren Bill, 1 495 kr, som utnyttjar höjden i stället för bredden. Fin inspiration från Maze interior för hur en hallhörna kan bli både stilfull och praktisk.

Foto: Maze interior

LÄS MER: Så förvandlade inredaren den mörka och trånga hallen: ”Ser 20 kvadrat större ut”

LÄS MER: ”Att dölja förvaring är vårt signum” – se designerparets ombyggda lägenhet