Foto: Jannice Wistrand/Lena Evertsson/Jannice Wistrand

3 tips för hallen som ger harmoni hemma enligt Feng Shui-experten

Vill du hitta harmonin hemma men vet inte i vilken ände du ska börja? Dags att ta ett steg tillbaka och titta på det första rummet vi möts av – hallen. I entrén kommer energierna in och det är här möjligheterna till ett skönt flöde sätter fart.

Så här får du till en harmonisk känsla i hemmet!

För att skapa en lugn och rofylld känsla i hemmet kan man använda sig av Feng shui, enkelt förklarat läran om energiflödet i ett rum. Det viktigaste rummet enligt Feng Shui är hallen. Är det någonstans du ska börja bringa ordning och göra fint i ditt hem, så är det där du ska börja. Så, vad ska egentligen stryka på foten och vad ska få stanna? Sköna hems Feng shui-expert Jannice Wistrand som driver bloggen Add Simplicity guidar dig!

Foto: Lena Evertsson

3 enkla tips som gör stor skillnad i din hall:

1. Dölj förvaringen på ett snyggt sätt

Använd dig av dold förvaring som ger ett lugnt och harmoniskt intryck (ingen blir glad av att mötas av jackor, scarfar, hattar, mössor och massa skor). Dölj med lådor, draperi eller skjutdörrar. Om du kan, se till att inta ha någon förvaring direkt i siktlinjen när du kommer in i din hall. Dina ögon ska dras till något inbjudande och vackert. Så ju mer dold förvaring desto lättare är det att dra fokus till något som är fint och välkomnande.

Foto: Jannice Wistrand / Add Simplicity

2. Satsa på välkomnande (och praktisk) belysning

Se till att entrén är väl upplyst med belysning både utanför och innanför dörren. Att ha någon form av belysning vid entrén gör att energierna vandrar vidare in i huset och hallen. Funktionen av belysning gör det också lättare att se när man ska få i nyckeln i nyckelhålet och det känns också tryggt att ha det upplyst när man kommer hem om kvällarna. Att sedan har någon form av tänd lykta som går på timer etc, ger en extra välkomnade känsla och kompletterar det funktionella ljuset.

Foto: Jannice Wistrand / Add Simplicity

3. Skapa ett levande välkomstbord med årstidsblommor

En blomma eller växt som skapar härliga energier och en frisk känsla. Om du har möjlighet. Skapa ett årstidsbord i din hall. Det kan vara en liten hylla, ett bord om du har större plats eller fönsterkarmen. Det viktigaste är att du rår om den här platsen med en växt, kanske årstidens blomma, en kvist från trädgården. Varför inte ett doftljus och någon vacker aska att lägga nycklarna i. Något som välkomnar och som gör hallen till ett omfamnande rum än bara en förvaringsplats.

Foto: Jannice Wistrand / Add Simplicity

LÄS MER: Stor guide: Så inreder du med feng shui
LÄS MER: Källsortering och återvinning – så fixar du det snyggt i hemmet