Optimera försäljningen: Checklista när du ska homestyla ditt hem

Homestaging, homestyling, flyttstyling. Termerna är många men avser samma sak. Fix och trix som optimerar chansen när du ska sälja din bostad.

Att homestyla din bostad handlar om att göra den attraktiv för så många potentiella köpare som möjligt. Här är checklistan för en lyckad homestyling.

MISSA INTE! Vill du lära dig mer om homestyling? Gå vår homestylingkurs! Läs mer här!

 Checklista Homestyling

(Ur boken Homestyling En gör det själv guide inför visning och försäljning av din bostad av Charlotta Lindell och Jeanette Westberg, Morigo)

1. Planera hur du ska styla ditt hem, rum för rum, och vilka möbler som ska stå var. Behövs ytrenovering någonstans, kanske någon vägg som känns sliten och behöver spacklas och målas om?

2. Skriv en lista på vad som saknas och ring runt bland vänner och bekanta för att se om något kan lånas. Alternativt inhandlas billigt på loppis eller second hand. Gör en budget på vad det resterande kan kosta.

3. Röj ut allt som inte ska vara i hemmet under visningen och fotografering. Hyra av förråd är avdragsgillt under försäljningsperioden.

Mindre saker kan stuvas undan i byråer och förvaringslådor under tiden.

4. Renovera det som behövs, annars är det bara att sätta igång att storstäda varje skrubb och vrå. Fönster, golv, diskho och badrumsinredning bör vara skinande blanka.

5. Ställ tillbaka alla möbler som du planerat. Häng upp tavlor och andra väggbonader när du möblerat klart, så att de hamnar rakt över soffgrupp, matbord, säng, etc.

6. Dags för detaljerna! Bunkra upp med snittblommor, färska kryddor och annat grönt och placera ut dem strategiskt där de passar. Alla rum förtjänar minst en växt! Snygga även till bord, byråer och andra ytor  med ljusstakar och lyktor. Kuddar och plädar kan inhandlas billigt på större möblevaruhus och blir den sista pricken över i:et i din styling.

TIPS! Vill du lära dig mer om homestyling? Gå vår homestylingkurs! Läs mer här!

 

I kursen lär du dig:

Hur du homestylar varje rum på bästa sätt; hall, kök, vardagsrum, sovrum och balkong.

Mäklarens smarta insider-tips!

Hur du förbättrar och snyggar till utan att köpa nytt.

Sista-minuten-knepen som är avgörande för försäljningen.

Läs också: 21 snabba och garanterat effektiva homestyling-tricks