Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våga mycket färg i barnrum

Vi ska inreda ett barnrum till vår son på ett och ett halvt år. Färgerna i rummet ska vara grönt och rött. Väggarna ska vara vita förutom en fondvägg i grön

Fråga

Våga mycket färg i barnrum

Vi ska inreda ett barnrum till vår son på ett och ett halvt år. Färgerna i rummet ska vara grönt och rött. Väggarna ska vara vita förutom en fondvägg i grönt med en giraff på. 

Min fråga är om man kan måla en bit av en vägg i grönt eller måste man ha en hel fondvägg? Känns för mycket att måla en lång vägg i grönt. 

Rummets korta väggar är inte lämpliga för fondvägg eftersom de innehåller fönster och garderob. Fondväggen ska markera rummets lekdel. 

Miriam

Svar

Hej!  

I barnrum kan man verkligen leka lite och ta i med färg.

Jag tycker absolut att man kan jobba med en begränsad fondvägg, alltså att bara måla en bit av väggen grön som en inramning för giraffen.

Då har du även möjligheten att våga ha en starkare färg eftersom det endast rör en liten bit av väggen.

Ett annat alternativ är att du målar en bit helt i en färg, sedan målar du glesa ränder i olika bredder vidare med den gröna (eller flera toner från giraffen) på de resterande väggsidorna. På så sätt får du med dig det gröna ut på hela väggen men blandar upp det med vitt i ränderna så att det inte blir så kompakt och får en kul effekt.

Jessica