Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

9 ovanligt fina förvaringslösningar som skapar ordning bland leksakerna

Visst har vi en tanke om att barnens leksaker ska ha sin plats i barnkammaren. Men det är bara att inse – dockorna, skallrorna, och legobitarna ligger över hela hemmet. Sköna Hem ger tips på snygg förvaring att gömma prylarna i.

1. Bokhylla med skåp

En stilren bokhylla med både öppen och dold förvaring passar perfekt i vardagsrummet, köket eller matrummet. Vad som döljs i lådan vet bara du. Och barnen. Satsa på en variant där lådan eller skåpet är långt ned så att barnen lätt kan hjälpa till att städa undan leksakerna.

Bildkälla

2. Portabla vagnar

En färgglad rullvagn, som Ikeas Råskog, är fin i sig men också perfekt att ösa ned utspritt pyssel i. När den är fylld är det bara att rulla in den bakom närmsta dörr eller draperi. Se till att ha burkar och lådor i varierande storlekar i så att det åtminstone blir någorlunda sorterat när du häller i pennorna, pärlorna och legoarmarna.

Bildkälla

3. Koffertar

En gammal koffert duger både som soffbord och till att gömma leksaker i. Eftersom ni förmodligen sällan öppnar den glöms dessutom leksakerna bort och blir som nygamla presenter den dag ni öppnar kistan.

Bildkälla

4. Trälådor i retrostil

Sockerlådor eller läskbackar i trä är perfekta att ställa ned böcker i. Sticker de upp lite gör det inget, eftersom barnböckernas omslag ofta är som små konstverk i sig. Om de har hjul kan de dessutom rullas in i barnrummet för tömning.

Bildkälla

5. Förvaringspåsar i tyg

Stilrena förvaringspåsar sväljer det mesta. Satsa på en diskret variant som smälter in med den i övrigt vuxna inredningsstilen. Istället för en kan du placera ut två stycken som du bara fyller till hälften, så syns knappt de röda, gula och blåa leksakerna alls.

Bildkälla

6. Sideboards med hylla

Den nedre hyllan på ett sideboard blir sällan nyttjad på ett praktiskt sätt. Ställ dit några vackra rottingkorgar som du sedan kan städa undan leksakerna i. Bortsett från att det är praktiskt blir korgarna dekorativa.

Bildkälla

7. Vackra korgar

Korgar med lock är ännu bättre än öppna och det finns så många varianter. Allt ifrån färgglada till dessa neutrala. Tack vare locken syns ingenting av röran däri, och inte ett enda hopprep hänger utanför.

Bildkälla

8. Tvättkorgar

Tvättkorgar gömmer så mycket mer än smutsiga kalsonger, t-shirts och sparkdräkter. Här kan du kasta ned legobitar, bilar och dockkläder till exempel. Låt tvättkorgarna blanda sig med den övriga inredningen och bär sedan in dem till barnens rum när de är fulla.

Foto: Paulina Arcklin

Bildkälla

9. Bokhyllor med många fack

Det finns otaliga varianter av bokhyllor med kvadratiska fack. Arrangera hyllan så att det både finns plats för böcker, vackra stilleben och ett par boxar som du kan gömma barnens prylar i. När du tröttnat på en lådvariant är det bara att byta ut den mot en annan färg.

Bildkälla

Fler smarta tips från Sköna Hem:

10 budgetprylar som piffar upp ditt hem på nolltid

25 prylar till köket som gör livet lite härligare och enklare

Krukorna som växer i takt med dina växter – vackert och praktiskt