Visa mig ditt duschdraperi och jag ska säga dig vem du är

Vi googlar duschdraperi och inser vilken uppsjö av olika draperier det finns. Randiga, blommiga, designade, svarta, vita, de med fotomotiv och de med budskap och ord. Hur väljer man? Jo så här tror vi!

Det här säger ditt duschdraperi om dig

Tropiska strandmotiv

Här bor en person som nämner resor som största inredningsinspiration. Duschdraperiet med strandmotiv fungerar både som en minnesbild från senaste Thailandsresan, och som en känsla av att en vanlig grå tisdagsmorgon befinna sig på den där stranden, snarare än i ett duschutrymme snart på väg mot jobbet. I detta badrum hittar vi även snäckor och stenar från olika stränder i världen, och drömmen finns där, om en total badrumsrenovering eftersom våtrumsmattan och den blåa kakelbården har tagit ut sin rätt för länge sedan.

Budskap

Den här personen tycker ord och budskap i inredning är pricken över i:et, men har aldrig riktigt gillat sirliga Carpe diem-budskap. Därför kommer de  grafiskt stringenta och uppdaterade budskapen som en skänk från ovan. Här bor en person som hittar mycket inspiration bland olika inredningsbloggare, och som aldrig är sen att haka på senaste trenden. Just här hittar vi dock fler detaljer från Mio och Åhléns än Artilleriet och House doctor.

Marina motiv

I det här hemmet drömmer du om ett nåtat teakgolv i hela huset – men av olika anledningar får drömmen stanna vid just en dröm och kompenseras istället med marina detaljer, som duschdraperiet, sänglinnen från Lexington och detaljer i rep. Förmodligen bor man hyfsat kustnära, och äger en motorbåt för dagsutflykter.

Textil känsla

Här bor en person som älskar att ha det ombonat och mysigt. Volanger och textil känsla i badrummet hamnar inte där av en slump, så myckte kan vi säga. Nej här finns en röd tråd i inrednings-tänket. Här hittar vi gott om värmeljus, prydnadsstenar med budskap och väl omhändertagna gröna växter på fönsterbrädan. Det är ingen loppisfantast som bor här, de vita avskavda detaljerna i detta hemmet är maskinellt och nyproducerat patinerade.

Helvitt

Här bor en medveten person med kontrollbehov, och som till skillnad från draperiet gärna klär sig i svart. För den som väljer ett helvitt duschdraperi finns det överhuvudtaget inga andra alternativ än just ett vitt duschdraperi. Punkt. Slut. Hemmet är välstädat och organiserat och det vita draperiet byts ofta ut eftersom tvål och järnrikt vatten gör det riktigt äckligt snabbt. Övrig inredning är en noga och omständligt utvald blandning av svensk design, arvegods och Ikea.

Nästan transparent

Här bor en drömmare med en massa projekt som aldrig blir av. En av drömmarna är en glasvägg i badrummet, men detta duschdraperi får bli den bästa lösningen eftersom det varken finns "tid eller ork" att ta tag i glasväggs-projektet. Heller.

Transparent

Gissningsvis bor här någon som är praktiskt lagt och det transparenta draperiet fyller helt enkelt sin funktion. Som skydd mot vattenstänk på golvet. I detta hem har man inga problem med att visa nakenhet, och precis som nakenheten är duschdraperiet verkligen inte någon stor grej.

Blommor

Här bor någon som är jättemissnöjd med sitt badrum, och i ett försök att överleva tills det blir läge för en badrumsrenovering försöker man förändra med detaljer. Bara det att den där renoveringen lär dröja för man är precis klar med köksrenoveringen. Förmodligen är detta det tredje duschdraperiet helt olikt de andra vid det här laget, och det kommer bli fler. Till hösten kommer draperiet dra åt hösttoner och till vintern blir det väl ännu dovare, ja och sedan kommer våren och då kanske det förhoppningsvis är dags för den där renoveringen...

Citymotiv

Personen med citymotiv i duschen har varit i valda storstad en gång och älskade det, alternativt drömmer om att någon gång åka dit. Duschdraperiet fungerar som ett statement lika väl som grafiska tavlor på storstadskartor gör för andra. Man visar helt enkelt upp att man tänker större än kommunens och landets gränser.

Design

Det här Marimekko-draperiet är förmodligen den enda design-prylen du hittar i detta hemmet. Och det hänger där för att det är ett välkänt mönster som piggar upp och tillför färg. Badrummet är nyrenoverat och går i vitt och ek, handdukarna liksom tandbortsglas och tvålpump matchar den blåa färgen. Och det är just matchningen som går som en röd tråd genom detta hemmet, i varje rum finns en accentfärg som plockas upp av övrig inredning.

Enfärgat

Här är en person som inte kunde bry sig mindre om ett duschdraperi. Skulle man ställa frågan "hur ser ditt duschdraperi ut?", till den här personen, skulle svaret garanterat bli "det kommer jag inte ihåg...".  Det som hänger där har hängt där i alla år, och kommer förmodligen så göra tills det faller ner från sin plats. I det här hemmet är inredning inget man pratar om, än mindre byter ut bara för att något annat kommit ut på marknaden. Man har helt enkelt ett hem man trivs i oavsett hur trendvindarna blåser.

Skräcken

Här bor någon som ser sig själv som humoristisk, men som av andra snarare skulle beskrivas som gränslös. Personen är singel men mycket aktiv på dejtingsajter, och den gång hen lyckas få till en hemma-hos-dejt kommer hen bittert ångra sitt "humoristiskta" val av duschdraperi. Var så säker.

Du kanske också är intresserad av:

11 detaljer vi börjar känna igen från homestylade hem

Valet av mosaik gör dessa 19 badrum till något utöver det vanliga

Badrumsinspiration – 19 lyxiga badrum att drömma om

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!