Foto: Martin Cederblad

Tapet i badrum är heta trenden – se minibadrummet som essar stilen!

Ett vänligare badrum, en mer inredd känsla. Tapet i badrummet är en trend som kommit för att stanna.

Helkaklade badrum, från golv till tak, behöver inte vara det självklara alternativet när du planerar din privata oas. En tapet ger det kalla badrummet en betydligt vänligare och varmare atmosfär. Även en tapet i neutral färgskala, som denna grå molntapet skapar en ombonad känsla. Badrummets generösa fönster ger här extra rymd och en härlig utsikt mot naturen.

Tapeten Novolette från Fornasetti ger stark karaktär till detta vackra badrum. Kakel och bröstlist kommer från Bygg­fabriken. Spegeln, med sina ­­fasett­slipade kanter, är beställd hos glasmästare efter gammal förlaga. Handfatet är original från 30-talet då huset byggdes, golvklinker Hexagon från Höganäs kakel.
På sirliga ben. Ett antikt vitrinskåp, inköpt på auktion, blev ett badrums- skåp och ett kul ögongodis. Strömbrytare från Bygg­nads­vårds­butiken.
Vitrin­skåpets insida är klädd i textil, det ger en mjuk och lyxig känsla. Porslinsfat, Fornasetti.
Lampetterna är inköpta hos Gyllenhaks ­ bygg­nads­­vård.

Väljer man att använda tapet i badrummet är det viktigt att undvika utrymmena som är utsatta för fukt och vatten. Här har man löst det genom att sätta tapeten högt på väggen.

Den smala dusch­väggen skärmar av mot toalettstolen från Burlington. Duschblandare Oxford från Dusch­byggarna, stol loppis.
Våffel­handdukar från Himla.
Helheten sitter i detaljerna – blandare från Duschbyggarna.

Hela den nedre delen av väggen har klätts med klassiska kakelplattor, storlek 15 x 15 cm, och kaklet avslutas med en bröstlist som möter tapeten på ett naturligt sätt.

Av: Per Wennberg

Foto: Martin Cederblad

Ur Sköna hem nr 3, 2018

Läs mer:

Badrumstrender: Så ser badrummet ut 2019 – stilarna & prylarna

Inspiration: Golv av vita stenar fulländar detta drömmiga badrum

Inred så ditt badrum känns lyxigt – 6 enkla knep