Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Sköna hem i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Olivia Flodén

Sigrids badrum har badkar mitt i rummet och fransk balkong

När Sigrid och Fredrik planerade badrummet i det nya huset blev den vackra vyn avgörande. Den dämpade färgpaletten gör nu utsikten från badkaret till en ostörd njutningskälla.

Anna Bjelkholm

Sigrid och Fredrik Östergrens nybyggda hus ligger vackert vid sjön Slättsjön i Vrigstad på Småländska höglandet. Då de båda har bakgrund inom kreativa yrken, Fredrik som snickare och Sigrid inom projektledning och inredning, fanns bra förutsättningar för att lyckas med jätteprojektet att själva både rita och bygga familjens drömhem.

Huset skulle hålla över tid och aldrig börja kännas omodernt

– Vi ville skapa nytt med hållbarhet som ledord, i såväl materialval som hustyp. Huset skulle hålla över tid och aldrig börja kännas omodernt, berättar Sigrid.

Badrummet har en elegant atmosfär där stora matta kakelplattor, Ambiente från Bauhaus, klär såväl golv som väggar. Foto: Olivia Flodén
De gröna kvistarna med daggkåpa och akleja från trädgården blir en fin kontrast det mörka kaklet. Foto: Olivia Flodén
I ena hörnet göms duschen, där duschväggarna kommer från Inr och blandaren från Tapwell. Foto: Olivia Flodén

Visionen med badrummet var att skapa en lugn och harmonisk plats för återhämtning och energipåfyllning.

Jag ville skapa en plats att tömma dagens intryck på

– Jag ville skapa en plats att tömma dagens alla intryck på men även ge en förutsättning för en mjuk start på dagen. De intryck som får ta plats är naturen och alla årstidsväxlingar via den franska balkongen som vetter mot sjön och det stora fönstret som släpper in morgonens första ljus från öster.

Detaljer i jute tillsammans med vackra tvålar och gröna handdukar speglar den omgivande naturen och ger ett varmt, ombonat intryck. Foto: Olivia Flodén
Badkaret kommer från Bathlife och är placerat mitt i rummet. Från badkarskanten har man via den franska balkongen fri utsikt över sjön och grönskan. Badkarsblandare från Noro. Foto: Olivia Flodén
Den specialbeställda spegeln ger känslan av rymd – men den infällda blandaren från Tapwell blev en utmaning för glasmästaren! Foto: Olivia Flodén

Få, men väl valda material skapar en dämpad atmosfär, och väggar och golv är klädda med samma mattsvarta klinker för att göra intrycket enhetligt. Men trots den dova färgpaletten gör ljusinsläppet och den stora infällda spegeln att rummet inte upplevs som mörkt.

Mitt i badrummet står badkaret som paret och deras två små barn njuter av dagligen, och de generösa badrumsskåpen gör det lätt att hålla ytorna rena från saker.

– Axlarna sjunker ned här. Lugnet jag ville uppnå med planeringen av badrummet infinner sig verkligen.

LÄS MER: Trapphustornet blev runt badrum hos inredaren

LÄS MER: Grönt marmorbadrum är krogprofilens rofyllda oas