Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mikael Lundblad

Familjens badrum fick en makeover – och en extra dörr direkt från sovrummet

Villabadrummet fick en sober makeover i minimalismens tecken. De vackra fönsterkarmarna följdes upp i kommodens teakfronter. Värme och svalka i perfekt balans.

Sedan familjen Constantinou flyttade in i tegelvillan utanför Stockholm har mycket hänt med huset. Bland annat har det stora badrummet renoverats, blivit större och fått en annan planlösning. Även önskemålet om direktaccess från master bedroom blev uppfyllt och nu finns två ingångar dit.

- Att göra om planlösningen på badrummet, och öppna upp väggen med en ny dörr var överst på listan när vi skulle renovera. Det är så skönt att ha en genväg hit direkt från sovrummet, säger Anna Constantinou.

Det är så skönt att ha en dörr till badrummet direkt från sovrummet
Dubbla handfat ger en lyxig och rymlig känsla.Dubbla handfat ger en lyxig och rymlig känsla.Dubbla handfat ger en lyxig och rymlig känsla.
Dubbla handfat ger en lyxig och rymlig känsla. Foto: Mikael Lundblad
Bakom spegelväggen göms duschen på ena sidan och toaletten på andra. De grå väggarna är behandlade med microcement från Topcret som ger en levande struktur.Bakom spegelväggen göms duschen på ena sidan och toaletten på andra. De grå väggarna är behandlade med microcement från Topcret som ger en levande struktur.Bakom spegelväggen göms duschen på ena sidan och toaletten på andra. De grå väggarna är behandlade med microcement från Topcret som ger en levande struktur.
Bakom spegelväggen göms duschen på ena sidan och toaletten på andra. De grå väggarna är behandlade med microcement från Topcret som ger en levande struktur. Foto: Mikael Lundblad
Fönstren i teak med mönstrat glas är original från när huset byggdes om från grunden på 60-talet, och ger både fint ljusinsläpp och insynsskydd. Kommod från Lerch träinredningar och toppskiva behandlad med en betongputs från Topcret. Det stora inbyggda badkaret är från Laufen. Våfflade handdukar, Hay.Fönstren i teak med mönstrat glas är original från när huset byggdes om från grunden på 60-talet, och ger både fint ljusinsläpp och insynsskydd. Kommod från Lerch träinredningar och toppskiva behandlad med en betongputs från Topcret. Det stora inbyggda badkaret är från Laufen. Våfflade handdukar, Hay.Fönstren i teak med mönstrat glas är original från när huset byggdes om från grunden på 60-talet, och ger både fint ljusinsläpp och insynsskydd. Kommod från Lerch träinredningar och toppskiva behandlad med en betongputs från Topcret. Det stora inbyggda badkaret är från Laufen. Våfflade handdukar, Hay.
Fönstren i teak med mönstrat glas är original från när huset byggdes om från grunden på 60-talet, och ger både fint ljusinsläpp och insynsskydd. Kommod från Lerch träinredningar och toppskiva behandlad med en betongputs från Topcret. Det stora inbyggda badkaret är från Laufen. Våfflade handdukar, Hay. Foto: Mikael Lundblad
Badkar från Laufen, tvålar från Compagnie de Provence, handduk, Hay.Badkar från Laufen, tvålar från Compagnie de Provence, handduk, Hay.Badkar från Laufen, tvålar från Compagnie de Provence, handduk, Hay.
Badkar från Laufen, tvålar från Compagnie de Provence, handduk, Hay. Foto: Mikael Lundblad

Badrummets 11 kvadratmeter har ett underbart ljusinsläpp från två stora fönster inramade i teak med mönstrat glas. Väggarna är behandlade med microcement från Topcret i en grå färg som ger en levande struktur och harmonisk känsla. Hyllorna i duschen har fått samma behandling.

Badkaret och de två handfaten har en matt vit ton, och att väggen med handfaten ”hänger” i luften lyfter badrummet än mer. I kommoden ryms mycket förvaring och badrummet är lätt att kalla minimalistiskt. Här har formerna och materialen ordet och inte prylarna. Lägg till det vackra ljusinsläppet från fönstren och resultatet är ett badrum som känns lågmält lyxigt.

De dubbla handfaten har mjuka former och vilar på en bas av glaserat stål, modellen heter Edge och är från Hafa. Blandare från Tapwell. Kommodens toppskiva är behandlad med en betongputs från Topcret och lådorna i teak är från Lerch träinredningar.De dubbla handfaten har mjuka former och vilar på en bas av glaserat stål, modellen heter Edge och är från Hafa. Blandare från Tapwell. Kommodens toppskiva är behandlad med en betongputs från Topcret och lådorna i teak är från Lerch träinredningar.De dubbla handfaten har mjuka former och vilar på en bas av glaserat stål, modellen heter Edge och är från Hafa. Blandare från Tapwell. Kommodens toppskiva är behandlad med en betongputs från Topcret och lådorna i teak är från Lerch träinredningar.
De dubbla handfaten har mjuka former och vilar på en bas av glaserat stål, modellen heter Edge och är från Hafa. Blandare från Tapwell. Kommodens toppskiva är behandlad med en betongputs från Topcret och lådorna i teak är från Lerch träinredningar. Foto: Mikael Lundblad
Vaserna är köpta på Kanaans trädgårdscafé.Vaserna är köpta på Kanaans trädgårdscafé.Vaserna är köpta på Kanaans trädgårdscafé.
Vaserna är köpta på Kanaans trädgårdscafé. Foto: Mikael Lundblad
Den platsbyggda hyllan i badrummet ger ett minimalistiskt intryck och är tillsammans med väggarna behandlade med microcement från Topcret. Blandare, Mora armatur.Den platsbyggda hyllan i badrummet ger ett minimalistiskt intryck och är tillsammans med väggarna behandlade med microcement från Topcret. Blandare, Mora armatur.Den platsbyggda hyllan i badrummet ger ett minimalistiskt intryck och är tillsammans med väggarna behandlade med microcement från Topcret. Blandare, Mora armatur.
Den platsbyggda hyllan i badrummet ger ett minimalistiskt intryck och är tillsammans med väggarna behandlade med microcement från Topcret. Blandare, Mora armatur. Foto: Mikael Lundblad
Uttrycket känns unikt men klassiskt och är inget vi kommer tröttna på

– Vi är väldigt nöjda med badrummet sedan renoveringen. Uttrycket känns unikt men klassiskt och är inget vi kommer tröttna på, säger Anna Constantinou.

LÄS MER: Grönt marmorbadrum är krogprofilens rofyllda oas

LÄS MER: Hamam, färg och sekelskifte – här är höstens hetaste badrumstrender