Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Badrumslyx på rekordtid – 8 tips som förhöjer känslan

Badrummet ska kännas lyxigt, fräscht och rofyllt, men att renovera kan bli hur dyrt och långdraget som helst. Här är enkla idéer och detaljer som lyfter känslan – utan banklån och hantverkare.

FILM: Badrumslyx på rekordtid

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=984&player=sp&part_id=132696&addons=000&time=0&disable_sharing=false

1. 

Grönska ger glädje

Växter trivs med den fuktiga luften, och ger tropisk touch. Bristen på ljus i fönsterlösa badrum kan motverkas med en växtlampa, eller genom att växla om plantorna som får stå i badrummet. Fråga efter tåliga sorter i blomsteraffären.

2. 

Färgsätt tematiskt

Måla eller tapetsera om de gamla badrumsskåpen. Ett lager klarlack överst ger skydd mot stänk och väta. En väggfärg för våtrum som går ton i ton, nya fräscha handdukar som matchar eller accentuerar, och nya handtag på skåpen gör underverk och kräver ingen stor budget.

3. 

Färg som förför

Ett rosa badrumsskåp blir en pigg accent i badrummet – eller vill du hellre ha ett grönt eller ett blått, kanske med porslin i samma färg? Tillverkaren Swoon har kulört badrumsinredning i modern stil, kombinera själv med olika knoppar och blandare.

4. 

Låt axlarna sjunka

Har du ett badkar – utnyttja det! Varför inte göra badet till en värmande, avslappnande rutin innan sängdags? En badkarsbricka balanserar både bok, ansiktsmask och dryck och en väldoftande olja med exempelvis lavendel, sandelträ eller mandarin, får både kropp och sinne att slappna av.

5. 

Bricka för badkaret

Foto: Johan

Badkarsbricka i trä, Vestige, tillverkad av antikt och återvunnet ekträ, 1600 kr, Peg&Awl/anthrolpologie.com. (Eller tillverka en själv; olja in träet väl för att stå emot väta.)

6. 

Elegant draperat

Livslängden på ett duschdraperi varierar med kvaliteten, men efter några tvättar har de ofta gjort sitt. Passa då på att byta stil när du byter draperi, det här härligt blåprickiga heter Skorren, 79 kr, från Ikea.

7. 

Enhetlig finess

Foto: Johan

Krokar och hängare som matchar gör mycket för ett samlat helhetsintryck och ger badrummet lyxig hotellfeeling. 1920-talsinspirerade serien Trudy kostar från 200 kr/del, anthropologie.com.

8. 

Bättre belysning

Gör underverk för känslan i badrummet. Mjuk belysning, här dimbar och integrerad i spegelskåpet – 7 500 kr från Aspen bad – och riktad uppåt/ner- åt ljussätter handfatet utan att blända. Komplettera med en riktad belysning för makeup.

Av: Anna Ekdahl

Lär dig göra en moodboard

I Sköna hems kurs Digitala moodboards på nätet får du:

• Tillgång till tusentals inspirerande bilder.

• Lära dig hur programmet Keynote kan hjälpa dig i inredningen.

• Inredaren Hildur Blad ger dig dina bästa tips!

Välkommen till Sköna hems webbkurs!