Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Martin Cederblad/Pernilla Hed/Pernilla Hed

Badrumsinspiration: 15 ovanligt vackra badrum hemma hos andra

Trendigt i marmor, tidlöst elegant, hemmaspa i shakerstil eller lantligt? Samla inspiration och nya idéer till ditt drömbadrum. Varsågod – här är vår bästa badrumsinspiration!

Romantiskt och mjukt kontra det klassiskt svartvita? Eller kanske rakt igenom blått? Naturmaterial med gröna signaler?

Badrumstrenderna är flera. Och att designa badrum är ofta en dyrbar investering, så det gäller att först tanka massor av badrumsinspiration.

Här har vi samlat några av våra favoritbadrum alla publicerade i Sköna hem. Vilket är din våta dröm?

1. Toppmodernt badrum med industridörrar

Paret bakom hyllade inredningsmärket Love warriors håller sig till få materialval för att binda ihop sin vindslägenhet. Badrummet har fått likadant vitt kakel som i köket, ”Paris” från Kakelspecialisten, och samma mönstrade klinkergolv som ute på terrassen. Dörrarna i duschutrymmet är specialbeställda och ett nytt takfönster släpper in ljuset. Se hela drömhemmet här.

Ur Paret bakom Love warrior visar sin privata loftlägenhet (med snyggaste köket!), Sköna hem nr 3, 2018. Foto: Anne Nyblaeus

2. Badrum med spadel och kommod i shakerstil

Vanligt vitt standardkakel och carraramarmor samsas i det här spatiösa badrummet. Den vägghängda kommoden är egenritad med dubbla handfat från Duravit. Badrummet är delat i två rum, varav det inre har en spa-avdelning med bastu och ett fristående badkar från Nordhem. Vägg­panelen är behandlad med bastu­lasyr från Tikkurila. Se hela hemmet hem här.

Ur Gamla museet från 1800-talet blev drömmigt hem med wow-kök!, Sköna hem nr 2, 2018. Foto: Lina Östling
Ur Gamla museet från 1800-talet blev drömmigt hem med wow-kök!, Sköna hem nr 2, 2018. Foto: Lina Östling

3. Lyxigt badrum med vågade väggar

Ur Inspiration badrum 2019: Vågiga, mjuka former i wow-badrummet, Sköna hem nr 12, 2018. Foto: Johan Carlson
Ur Inspiration badrum 2019: Vågiga, mjuka former i wow-badrummet, Sköna hem nr 12, 2018.

Det är en utmaning med vindar med deras lite konstiga former och sluttande tak. Det här stora badrummet bands ihop med runda hörn. Mosaiken liksom rinner fram över badrummet, den har nästan en textil känsla. Lyxigt och generöst! Se hela badrummet här.

4. Lantligt och romantiskt badrum

Ur Charmigt och romantiskt – det lantliga badrummet är en dröm, Sköna hem nr 4, 2015. Foto: Bernstone Fotografi AB
Ur Charmigt och romantiskt – det lantliga badrummet är en dröm, Sköna hem nr 4, 2015. Foto: Bernstone Fotografi AB

Spontad panel och gjutjärnsbadkar sätter stilen i detta ljuvliga romantiska badrum. Badrummet har en behaglig rymd med drygt tre meter i takhöjd och tre stora fönster. Så charmigt! Se hela badrummet här.

5. Badrum med vacker tapet

Ur Tapet i badrum är heta trenden – se minibadrummet som essar stilen!, Sköna hem nr 3, 2018. Foto: Martin Cederblad

Tapet är hetaste badrumstrenden! Tapeten Novolette från Fornasetti ger stark karaktär till detta vackra badrum. Kakel och bröstlist kommer från Bygg­fabriken. Spegeln, med sina ­­fasett­slipade kanter, är beställd hos glasmästare efter gammal förlaga. Handfatet är original från 30-talet då huset byggdes, golvklinker Hexagon från Höganäs kakel. Se hela badrummet här.

6. Badrum med golv av stenar

Ur Inspiration: Golv av vita stenar fulländar detta drömmiga badrum, Sköna hem nr 12, 2017. Foto: Pernilla Hed

Det här badrummets spektakulära inslag är badkaret som står på en bädd av vita stenar, placerade i en nedsänkning i golvet. Stenarna för tankarna till vilsamt strandliv och spalyx. Det vita badrummet är genomtänkt in i minsta detalj. Här finns dubbla takduschar inramade av en glasvägg, och smarta lösningar, som det platsbyggda hörnskåpet med glashyllor upptill och dolda dubbla dörrar nertill, som slukar allt som behöver stuvas undan. Se hela badrummet här.

7. Platsbyggt badrum i sekelskiftesstil

Ur Villan har renoverats med återskapad romantik & ljuvliga badrum, titta in!, Sköna hem nr 11, 2016. Foto: Markus Linderoth

Badrummet är inrett för att föra tankarna till engelska badrum och husens sekelskifteskaraktär. Det kan vara svårt att få platsbyggda lösningar att se ut som originalinredning, men det finns vissa saker som till exempel innanförliggande luckor och lådor som är ett äldre sätt att bygga skåpsinredning. Se hela drömvillan här.

8. Dubbla handfat, dubbla duschar –  spafaktor!

Ur Dubbel dusch & dubbla handfat – så fick badrummet lyxig spa-faktor, Sköna hem nr 12, 2018. Foto: Anne Nyblaeus

Som ett lyxigt spa – fast hemma. Mörka skifferplattor, dubbla duschar och omsorgsfullt valda detaljer sätter stilen i det här fina badrummet. Vackra detaljer i rotting och gröna, sköna inslag ger badrummet personlighet och värme. Se hela badrummet här.

9. Modern stil i hundraårigt hus

Den moderna duschhörnan i den här edvardianska ”badsalongen” är förvisso ett stilbrott, men marmor på väggarna blir ändå ett pietetsfullt val. Se hela hemmet här.

Ur Edvardianska jättevillan en orörd pärla fylld med vill ha-inredning!, Sköna hem nr 14, 2018. Foto: GREG COX/ LIVING INSIDE

10. Minimalistiskt badrum

Ur Familjen bakom Vipp visar sin makalösa glasvilla – varje rum är en minimalistisk dröm, Sköna hem nr 8, 2018. Foto: Mark Seelen

I familjen bakom inredningsföretaget Vipps minimalistiska glashus med vykortsutsikt över Östersjön finns det här stilmässigt ultrarena badrum.  Inredning är från Vipp och stora golvklinkers från Imola ceramica. Stolen är ett loppisfynd. Se hela drömhuset här.

11. Svart badrum i betong, stål och mönstrat golv

Ur Drömvackert hemmaspa med svärta, stål & betong, Sköna hem nr 2 2017. Styling Isabelle Olander. Foto: Pernilla Hed
Ur Drömvackert hemmaspa med svärta, stål & betong, Sköna hem nr 2 2017. Styling Isabelle Olander. Foto: Pernilla Hed

Mattgrå kakel och rå betong skapar, ihop med naturfärgat trä och gröna växter, en skön atmosfär i den här familjens hemmaspa. Den vackra marockanska klinkern drar blickarna till sig i det i övrigt lugnt färgsatta badrummet. Se hela badrummet här.

12. Klassiskt badrum med lyxig badhusvibb

Ur Etagelägenhet med varmgrå estetik, Sköna hem. Foto: Martin Löf
Ur Etagelägenhet med varmgrå estetik, Sköna hem. Foto: Martin Löf

Vita standardkakelplattor satta i halvförband är välbeprövat och en klassiker i badsammanhang. Sätts de dessutom från golv till tak blir resultatet oerhört lyxigt utan att kosta astronomiska summor, och väggarna känns också högre. Som i det här vackra badrummet –  tidlöst och samtida på en gång.

Meanderbården runt spegeln och badrummet är vit och tar därför inte bort rymdkänslan. Golv i marmor känns också lyxigt och är väl värt investeringen. En bård i svart och vitrutigt bryter av det monokroma.  Se hela lägenheten här.

13. Blått badrum i shakerstil

Ur Blå badrumsdrömmar, Sköna hem nr 4, 2018. Stylist Annika Kampmann. Foto: Pernilla Hed
Ur Blå badrumsdrömmar, Sköna hem nr 4, 2018. Stylist Annika Kampmann. Foto: Pernilla Hed

Blå spontad panel mot skiffer och svartfogat vitt kakel. Ett badrum som krockar lantligt och industriell stil perfekt! Här har varje kvadratcentimeter utnyttjats till fullo. Se hela det drömmiga badrummet här.

14. Modernt stramt badrum med personliga detaljer

Ur Trendsäkert badrum i grått och marmor med läckra detaljer i trä, Sköna hem nr 2 2017. Stylist Daniel Bergman. Foto: Pernilla Hed

Med en modernt stram grund och inslag av klassiska och "möblerande" detaljer är detta ett badrum att trivas i. Det moderna uttrycket i handfat och duscharmatur kontrasteras med mer klassiska tillägg, som benställningen i edvardiansk stil till handfatet samt handduksstång och krokar

i samma anda. Det antika bokskåpet och personliga detaljer får badrummet att kännas ombonat. Se hela badrummet här.

15. Elegant badrum i art decostil

Ur Klassiskt elegant hemma hos grundarna till bagerikedjan Fabrique, Sköna hem 2016. Foto: Jonas Ingerstedt

Hemma hos grundarna till bagerikedjan Fabrique är det klassiskt och stilsäkert. Badrumskaklet är franskt, handgjort, och på golvet marmor. Badrumsskåpet är egenritat. Spegeln gjordes för NK på 20-talet, lamporna är 30-tal. Wc, handfat och kranar kommer från Thomas Crapper. Drinkvagn italienskt 60-70-tal. Se hela hemmet här.

LÄS MER: 16 lösningar för små badrum – allt från förvaring till stil
LÄS MER: 5 enkla och snygga saker som får upp mysfaktorn i ditt badrum