Foto: Jonas Lundberg/Jonas Ingerstedt

8 sätt att skapa mer utrymme i små badrum

Trånga badrum med ont om plats för förvaring är ett dilemma för många. Här är 8 tips på hur du kan skapa mer förvaring och utrymme i ett litet badrum.

1. Använd höjden och hörnor

Se till att använda alla utrymmen i ditt badrum. Använd ett extra högt badrumsskåp eller nyttja olika hörn som annars kanske står tomma.

Foto: PERNILLA HED

2. Placera en hylla mellan handfatet och spegeln

Placera de saker du använder dagligen på en hylla strax ovanför handfatet. Lättillgängligt och du får ett extra utrymme.

Foto: Jonas Ingerstedt

3. Smala hyllor

Häng upp smala krydd- eller tavelhyllor. De upptar minimalt med plats och du kan placera smink, parfymer eller varför inte ett stämningsfullt ljus eller doftpinnar där.

4. Handdukshängare på dörren

Krokar eller något att hänga handdukar på kan med fördel skruvas upp på baksidan av dörren eller hängas upp över den. Smidigt och ett bra sätt att förvara handdukar eller kanske morgonrocken på.

5. Använd stora speglar

Även om utrymmet i badrummet inte blir större av en spegel upplevs det som större. Och bara det är ju rätt härligt.

Foto: ANNE NYBLAEUS

6. Insidan av ett badrumsskåp

Placera krokar på insidan av badrumsskåpen. Häng upp småsaker eller varför inte hårtorken på krokarna.

7. Använd duschdraperi

Använd duschdraperi i stället för en duschdörr. Ett duschdraperi tar minimalt med plats och kan varieras i det oändliga.

Foto: Jonas Lundberg

8. Rensa

Hur många gånger har man inte en massa onödiga burkar och prylar i badrumsskåpen? Ta för vana att rensa ur skåpen regelbundet. Kasta gamla krämer och smink och lämna in utgångna mediciner till apoteket. Helt plötsligt har du mer utrymme i dina skåp.

LÄS MER: 16 idéer för små badrum – allt från förvaring till stil
LÄS MER:
5 enkla och snygga saker som får upp mysfaktorn i ditt badrum

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!