Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Patric Johansson/Vedum

6 fina tvättstugor som bevisar att funktion och form kan gå hand i hand

Åtta ovanligt fina tvättstugor där både form och funktion får lika stor plats. Gott om förvaring, mycket arbetsyta och andra smarta lösningar. I dessa tvättstugor vill vi nästan bo (eller i alla fall ha)!

1. Lantlig dröm

Matta, mörka luckor, rutigt klinkergolv och tvättställningar i trä. Den här tvättstugan är en dröm för den som är svag för lantlig stil! De rustika bänkarna med öppen förvaring i stora korgar är ett enkelt och snyggt knep för att kopiera stilen. 

Foto: Lina Östling

2. Förvara städprylar på knopplist

Jo, städ och tvättprylar kan vara fina! Särskilt om man förvarar dem så här. Stilrena knopplister i olika längder på olika höjder  blir både praktiskt och snyggt. Iris Hantverks knopplister är dessutom lätta att bygga ihop till en lång list om man är ute efter shaker-stilen. 

Foto: Iris Hantverk

3. Tvättstuga under snedtaket på vinden

Tvättstugan behöver inte ligga i källaren. Vad sägs om att utnyttja vinden till tvätt- och duschrum? Inspireras av det här fina rummet där varenda millimeter är snyggt utnyttjad. Ljusinsläpp från fönsterkupor, snedtak, platsbyggd förvaring och enhetliga färger och material gör att bekvämligheten är maximal på liten yta. Vitt är basen och mot grått klinkergolv och de mörka träskivorna blir intrycket både varmt och modernt. 

Foto: PATRIC JOHANSSON
Foto: PATRIC JOHANSSON

4. Tapetsera i tvättstugan!

Tvättstugan behöver inte vara stel och steril. Sätt den där tapeten som någon i familjen förnekar dig i ett annat rum, men som du bara älskar till döds i tvättstugan! Här gör en blomstrande tapet, kombinerad med grön glasmosaik ur serien Glas från Konradssons, miljön vardagsrumsligt hemtrevlig.

Foto: Konradssons kakel

5. Mörkblå väggar och öppen förvaring

De blå tonerna på väggar och klinkergolv skapar en snygg helhet och gör verkligen den här tvättstugan till ett rum man vill spendera tid i. Vedums klassiskt vita luckor blir dessutom en snygg kontrast till det blå och den öppna förvaringen med lite lagom skrynkliga sängkläder ger härlig sekelskiftescharm.

Foto: Vedum

6. Dölj tvättmaskinen bakom skjutdörr

Känns tvättmaskinen som en tråkig detalj? Dölj den bakom en skjutdörr! Ett annat knep är att hänga ett snyggt duschdraperi framför maskinerna. Eller förstås ett litet tygskynke om man vill skapa en lite mer gammaldags romantisk stil.

Foto: Kvik

5. Snygga luckor

Att satsa lite extra på en elegant lucka i sober färg lönar sig. Ingrid från Vedum döljer tvättmedel och strykjärn, och gör att rummet både ser ut, och är, genomtänkt. Vikta handdukar och fina tvättmedelsflaskor får gärna stå synligt i vitrinluckorna. 

Foto: Vedum

6. Praktisk förvaring från Ikea

Hyllsystemet Algot från Ikea rymmer såväl flyttbara torkställningsdelar att hänga tvätt på, som vanliga släta hyllplan för allt annat. Tvättkorgar på hjul som blir lätta att flytta runt huset och sparar ryggen är också fiffigt!

Foto: Thommy Bengtsson

5 snygga köp till tvättstugan

1. Snygga tvättkorgar från Dixie, mer info och köp här (länk till återförsäljare).

2. Lavendeldoftande tvättmedel med naturliga ingredienser. Från Washologi, mer info och köp här (länk till Åhléns).

Foto: Åhléns

3. Knopplist från Iris Hantverk, mer info och köp här (länk till återförsäljare).

4. Tvättställ i bambu från Åhléns, mer info och köp här (länk till återförsäljare).

5. Linnevatten från L:a bruket, mer info och köp här (länk till återförsäljare).

LÄS MER: 8 snygga tvättkorgar – i olika stilar
LÄS MER: 16 idéer för små badrum – allt från förvaring till stil