Foto: eriyalim

7 saker du inte ska förvara i badrummet (vi har gjort fel på alla)

De här grejerna används ofta i badrummet – och har en tendens att förvaras där också. Men hade du koll på att de egentligen trivs bättre på andra ställen i hemmet?

1. Smink

Foto: Natasha Litova

Smink mår bäst i rumstemperatur. Eftersom temperaturen i badrummet varierar när man duschar eller tar ett varmt bad, är det inte en ideal miljö för sminkväskan.

2. Mediciner

De flesta av oss har väl "medicinskåpet" i badrummet, men även dessa trivs bäst i rumstemperatur eller på en sval och torr plats. Om läkemedel förvaras i fel temperatur kan de förlora sin effekt.

3. Elektronik som inte är vattentät

Det kan vara lockande att ta med radion eller mobilen in i badrummet, men om de inte är tillverkade för att vara i våtutrymmen är de väldigt känsliga för fukt och kan sluta fungera i en sådan miljö.

4. Smycken

Ringar, örhängen och halsband åker ofta av och på i badrummet, men det bästa är att hålla blingblinget utanför badrummet. Den fuktiga miljön påskyndar oxidering och kan därför få dina smycken att se dassiga och trista ut snabbare. Förvara i ett torrt och svalt utrymme i stället.

5. Rakhyvlar och rakblad

Det mest naturliga för de flesta är nog att förvara extra rakblad och rakhyvlar i badrummet – där man behöver dem. Men om de inte är inplastade riskerar de att förstöras redan innan du börjat använda dem. Ånga och fukt kan få de att rosta illa kvickt.

6. Handdukar

Foto: SrdjanPav

Badrummet är en av de vanligaste platserna i hemmet för mögel. Eftersom handdukar är känsliga för mögeltillväxt gör du bäst i att förvara dem någon annanstans. Kanske i ett skåp i hallen.

7. Nagellack

Om du vill att dina nagellack ska hålla längre ska du inte förvara dem i badrummet. Nagellack trivs bäst i rumstemperatur – och alltså inte i kylen heller som många kanske tror (det gör bara att lacket får svårare att spridas ut jämnt över nageln när du målar). Precis som sminket bör lacken alltså inte vara i badrummet där temperaturen ofta varierar.

Listan är inspirerad av en artikel från Goodhousekeeping.com.