4 steg till hur du håller din dusch ren och fräsch

En riktig grovrengöring då och då mår ens dusch och badrum bra av såklart, men med några enkla och snabba steg kan du hålla din dusch ren längre. Så du har tid att göra annat istället för att städa duschen.

Med fukt, tvålskum och schamporester är stället vi rengör oss på inte alltid det renaste stället i sig självt. Men med några få enkla steg kan man hålla sitt badrum och dusch så fräscht som möjligt.

1. Lufta ur badrummet

Om du har en fläkt i badrummet ska du se till att sätta på den redan innan du duschar. När du duschat klart ska du låta duschdraperiet eller duschdörrarna stå öppna, samt öppna dörren till badrummet så du hjälper till att få bort all fukt.

2. Använd duschskrapa till väggar och golv

Se till att ha en duschskrapa i badrummet så du lätt kommer ihåg att använda den direkt efter att du duschat. Om du har duschdraperier ska du se till att skrapa bort vattnet från väggar och golv. Om du har glasdörrar är det extra viktigt att komma ihåg duschskrapan. Den lilla stund de tar att skrapa bort vatten och tvålskum från dörrarna kommer göra att du inte behöver grovrengöra dem lika ofta, och duschen kommer se fräschare ut.

3. Torka områden som samlar vatten

Ta en handduk, kanske inte en av dina finaste, och torka upp på ställen i ditt badrum där vatten samlas. Hörnor eller platta ytor till exempel, som tenderar att ha kvar vattenpölar i flera timmar och ligger mer i riskzonen för mögel. Det är ju bättre att motverka mögel än att behöva ta bort det.

4. Spreja regelbundet

Även om du använder en duschskrapa kommer smuts bildas. Spreja med rengöringssprej regelbundet för att effektivt få bort tvålrester och andra produkter. Och som sagt, om du tar bort smutsen ett par gånger i veckan slipper du grovrengöra ofta.

Lär dig att kombinera färger som ett proffs

• Lär dig hur färger kan skapa harmoni.

• Så funkar färgcirkeln & NCS-systemet.

• Du får bästa tipsen av Hildur Blad, inredare och färgexpert.

Läs mer och beställ HÄR.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxigt bäddset för endast 199 kr. Köp nu!