7 olika färger – så påverkas du av att ha dem i ditt hem

Färger utstrålar olika saker och påverkar dig på olika sätt. Ljusblått främjar stillhet medan gult ökar intelligens. Här är sju färger och hur de påverkar dig.

Orange: Expanderar ditt sinne

En stark orange minskar självmedvetenhet och låter dig uttrycka självsäkerhet. Använd det i ditt hem om du vill känna dig yngre. Orange är färgen för skratt och firande. Köp en orange kaffemugg, måla en orange vägg eller köp en orange lampa.

Mörkblå: Uppmuntrar effektivitet

En mörkblå färg rensar din hjärna, så du kan se förbi alla småsaker och upptäcka vad det är som är viktigast i ditt liv. Det hjälper dig att se den helheten i alla situationer. Måla ett rum mörkblått, köpa en mörkblå soffa eller vas.

Grönt: Läker

Grönt representerar näring och hjälper till att stabilisera kroppen och balansera din jämvikt. Använd grön för att föryngra dig själv, för att främja fysisk och emotionell hälsa. Testa gröna badhanddukar, eller kanske gröna soffkuddar.

Ljusblå: Ger en känsla av lugn

Ljusblå färg löser upp spänning och främjar stillhet. Färgen ger en lätthet och harmoni till relationer. Att omge dig av ljusblått kan hjälpa till att lugna aggressiva tendenser. Testa ljusblå gardiner eller måla en vägg ljusblå.

Gul: Ökar ditt fokus

Den gula färgen är känd för att öka intelligens och mental förmåga. Den kan hjälpa till att stimulera konversationer och reda ut ens tankar. Testa en gul matta eller kanske ett gult bokmärke.

Rosa: Öppnar hjärtat

Mild och lugn, rosa är en färg i kärlekens tecken. Den främjar ömhet och är en tröst i känslomässigt jobbiga stunder. Använd det i ett rum när du vill vara mer mottaglig för intryck och förståelse. Testa en rosa stol eller köp en rosa löpare.

Turkos: Inspirerar tillit

Turkos är färgen att använda om du behöver ta det lugnt. Omge dig av toner i turkos om du har problem med att sova, drömmer konstigt eller har svårt att meditera. Testa doftljus, en kruka eller pläd i turkos.

Lär dig inreda med feng shui

Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare! 

I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran

30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!

Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!