ANNONS

Innehåll från Marbodal

Så renoverade Amelia Widell sitt kök – utan att behöva sätta in ett nytt

Det brukar ju heta ”ut med det gamla och in med det nya”, men när inredningsprofilen Amelia Widell nyligen renoverade sitt kök blev det snarare ”spara mycket av det gamla och in med en del nytt”. Så här skapade familjen sitt drömkök.

Det var när designern och inredaren Amelia, blivande maken Walle, barnen Luca och Lucie nyligen flyttade in i sin lägenhet som det snabbt stod klart att köket behövde göras om en del för att möta familjens behov. Trots att det befintliga köket från Marbodal var daterat till slutet av 1990-talet mådde vitala delar som stommen fortfarande bra. De främsta förändringarna som behövde genomföras var att maximera kökets funktionalitet och förändra dess ytskikt, för att harmonisera med resten av vindsvåningen.

– Yta och förvaring har hela tiden varit prio. Är det något jag ogillar så är det att inte ha nog med plats för alla kastruller, matlådor och manicker man samlar på sig, säger Amelia.

”Det kändes klimatsmart”

Istället för att riva ur det gamla köket och sätta in ett helt nytt beslutade familjen att förnya det befintliga. 

– Det kändes klimatsmart när det gick att behålla stommarna. Med små justeringar gick det att klä med nya luckor och sätta in nya lådor från Marbodal.

Tack vare de nya luckorna blev köket som nytt.

Den stora utmaningen låg i att hålla sig till den gamla planlösningen men ändå få det på familjens egna vis. Några skåp plockades bort och ersattes av en köksö och ett högskåp vilket gav en ny känsla i rummet. Det blev mer öppet, lättillgängligt och funktionellt på samma gång. Den ursprungliga tanken var att köket skulle ha en lantlig känsla och gå i den gröna färgen ”Tall”, men då ljusinsläppet i den här delen av lägenheten är begränsat föll beslutet till sist på luckor i den något ljusare färgen ”Sand”. 

Tips! Marbodal har en massa härliga nyanser i sitt sortiment. Här hittar du den nyaste färgkollektionen Jordnära.

– Vi passade även på att lägga in ett vackert stengolv med ett sandfärgat mönster samt att måla om väggar och tak. Den platsbyggda hyllan bredvid köket går över och runt kylskåp och vinkyl. 

Ett praktiskt kök med maxad förvaring var viktigt för Amelia och hennes familj.

Vad är det bästa med det nya köket?

– Att det känns naturligt och smälter samman med resten av hemmet. Sen älskar jag att det gick att ta vara på de gamla stommarna även fast de är 20 år gamla. 

– Vi lagar väldigt mycket arabisk mat vilket kräver både yta och tid. Därför är det jättebra att köket sitter ihop med resten av sällskapsytan så att alla kan umgås samtidigt.

Amelia Widell är stylist och grundare samt chefsdesigner för sofföretaget MeliMeli.

Tips! Vill du tänka hållbart när du ska renovera köket? Läs mer hos Marbodal.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Marbodal och ej en artikel av Sköna hem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!