Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
ANNONS

Innehåll från Roborock

Så kan AI ge dig mer tid över till familjen

Att umgås mer med familjen är något som många längtar efter. Saker som står i vägen är jobb, fritidsaktiviteter och hushållssysslor som städning. Med hjälp av AI kan du få mer tid till sånt som du tycker är kul – läs tipsen här.

Städning är något som skapar konflikter i många relationer och familjer. Men det finns enkla lösningar för att slippa den formen av bråk. Tvättmaskinen rengör våra kläder. Torktumlaren torkar den med automatik. Och mikrovågsugnen värmer vår matlåda. Allt utan att vi behöver lyfta ett finger.

Men att dammsuga för hand är något som många fortfarande gör, något som tar både tid och energi. Att överlåta städningen till en dammsugarrobot är ett enkelt sätt att få mer tid till varandra. 

Många fördelar med robot

Det skrivs och pratas mycket om AI - artificiell intelligens - just nu. Du har säkert inte kunnat undgå det. Enkelt förklarat är det när datorer och maskiner kan lära sig och fatta beslut på ett sätt som liknar mänskligt beteende och tänkande.

Istället för att bara följa förprogrammerade instruktioner kan AI-system använda data och algoritmer för att dra slutsatser, lösa problem och utföra olika uppgifter, samt planera och lära sig saker.

Att implementera AI och låta en maskin göra jobbet är ett utmärkt sätt att frigöra tid till annat. Och just tid är ju något som få tycker att de har för mycket av. Enligt en undersökning genomförd av Kantar Sifo, genomförd på uppdrag av Roborock under februari och mars 2023, svarade 48 procent att huvudskälet till att de köpt en robotdammsugare är för att få mer tid till att umgås med familjen.

Det finns många fördelar med att ha en robotdammsugare och med Roborock S8 får du den allra senaste modellen som styrs med hjälp av AI. 

Läs mer om Roborock S8 här

Effektiv vid päls och damm

Har du katt eller hund? Päls på golvet är inga problem för Roborock S8. Din städkompis suger upp hår, damm och annat som smutsar ner golvet. Den nya modellen S8 har 30 procent bättre effekt att plocka upp hår på mattor och det är tack vare dubbla borstar.

Dammsugaren har en inbyggd IR-sensor med 3D-strukturerat ljus som känner igen och identifierar upp till 42 objekt via avancerad AI. Med hjälp av denna sensor, samt lidar-teknologi (faktisk samma som sitter i de fordon NASA skickade till Mars) kan dammsugaren känna igen och undvika dessa.

Namnge och gör din dammsugare mer personlig 

Visste du att sex av tio som äger en robotdammsugare döper den? Enligt Roborocks Sifo-undersökning är de fem vanligaste namnen Robban, Jean Claude Fann Damm, Dobby, Sugis och Wall-E. Anledningen till att folk döper sina dammsugare är att det blir mer personligt och en känsla av samhörighet.

Enligt en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Roborock uppger en fjärdedel av de tillfrågade att de skulle vilja uppgradera sin dammsugare med en röst, som Sean Connery eller Darth Vader. Roborock S8 är marknadens smartaste robotdammsugare och styrs med hjälp av en app, perfekt när du vill sköta städningen trots att du inte är hemma. 

3 andra sätt att få mer tid med familjen 

1. Prioritera och planera 

Vad kommer du att minnas när du blir gammal och grå? Är det alla timmar du lagt på städning, tvätt och stress? Förmodligen inte. Även om golven måste bli rena och du behöver arbeta kan du försöka prioritera det som verkligen är viktigt. 

2. Good enough 

Det räcker att vara ”good enough”. Hemmet måste inte alltid vara skinande rent för att du spontant ska kunna ta emot gäster. Tänk ”good enough” när det kommer till hushållssysslor. Och vill du helt välja bort att dammsuga kan du alltid införskaffa en robotdammsugare som gör jobbet åt dig. 

3. Skippa skärmarna 

Välj bort skärmarna. Istället för att lägga massa tid på att till exempel scrolla instagram och Tiktok kan ni spela sällskapsspel eller ta en härlig promenad tillsammans. Våga välj bort skärmar och sätt er ner och umgås och prata om vad som hänt under dagen. 

Om Roborock

Roborock har intelligenta dammsugare som optimerar din städning. Den senaste modellen Roborock S8 Pro Ultra med VibraRise, PreciSense och Hyper Force, ger en 180 minuters effektiv dammsugning och moppning som gör ditt hem skinande rent. Den kommer med en automatisk docka och rengöringsstation.Läs mer om Roborocks smarta robotdammsugare här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Roborock och ej en artikel av Sköna hem