Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
ANNONS

Innehåll från Roborock

7 tips för roligare (och smartare) städning

AI, hög musik eller ett schema. Alla knep är tillåtna när det kommer till att göra dina hushållssysslor lite roligare. Här är en lista över tips på hur du kan göra städningen mer lustfylld.

Jobb, matlagning och andra måsten tar upp mycket av vår tid. Städning kanske inte står högst upp på din lista över saker att göra när du har en stund över. Det finns sätt som gör att städningen blir lite roligare och mycket smartare. Experten Patrik Windestam menar att det enklaste sättet är att skaffa en robotdammsugare. 

– Köp en robotdammsugare så kan du lägga tiden som du får över till att göra precis vad du vill som du tycker är roligare än att jaga damm för hand och släpa runt en klumpig maskin efter dig.

Att ta hjälp av en robot eller lyssna på din favoritlåt är bara några saker som kan underlätta för dig när det är dags att rengöra hemmet. Här är fler tips. 

1. Sätt på hög musik

Pop, rock eller klassiska toner. Höj ditt humör med musik när du städar. Dra igång en peppig playlist med dina favoritlåtar på hög volym och sätt igång med städningen. Att lyssna på en riktigt bra låt kan få dig att komma igång lättare med dina måsten. 

2. Låt en robot göra jobbet

För att slippa dra fram dammsugaren i tid och otid kan du med fördel införskaffa en städrobot som helt enkelt gör det jobbet åt dig. Välj en robotdammsugare som kan städa när du inte är hemma. 

– Det viktigaste när du väljer modell på din robotdammsugare är att den har en kraftfull sugeffekt. Det påverkar hur mycket och hur små och stora saker den kan suga upp. En annan sak att tänka på är att dammsugaren har en inbyggd moppfunktion som även torkar golvet, säger Patrik Windestam, produktchef på Gandalf som distribuerar robotdammsugare. 

Läs mer om Roborock S8 här  

3. Gör ett rum i taget

När man städar är det lätt hänt att man städar lite överallt samtidigt. För att din städning inte ska kännas övermäktig kan du bestämma att du tar tag i ett rum i taget. Städa ett rum fokuserat och försök att inte hoppa runt mellan alla rum. 

4. Ta hjälp av AI

Artificiell intelligens, eller förkortat AI, är en maskins förmåga att visa människoliknande drag, som inlärning, planering och kreativitet. Välj en dammsugare som har AI så har du ett tekniskt system som uppfattar och undviker till exempel en sladd som ligger i vägen när den ska dammsuga. Med Roborock S8 får du en robotdammsugare som har infrarött 3D-strukturerat ljus och en teknik för att mäta avstånd med laser som kallas Lidar-teknologi. Samma teknik som används i självkörande bilar.

– Genom att använda AI kan robotdammsugaren lära sig dina preferenser och rutiner. Den kan föreslå eller anpassa sitt städningsschema baserat på när du vanligtvis är borta eller hemma. Det ger en mer skräddarsydd och bekväm användning, säger experten Patrik. 

5. Städa under en bestämd tid 

Sätt en tidsram för hur lång tid städningen får ta. Är det 15 minuter om dagen eller två timmar under helgen? Att begränsa tiden du städar på kan göra att det känns lite lättare att genomföra. 

 6. Gör ett schema

Det låter kanske lite tråkigt med ett städschema, men fördelarna med att göra upp en tidsplan och ett schema för just städningen är många. Du kan dela upp olika städmoment på olika dagar och familjemedlemmar. Sätt upp schemat på kylskåpet så att alla kan se och kryssa för när något är gjort. 

7. Kombinera dammsugning med att skura golvet

Att själv både dammsuga och skura samtidigt blir svårt. Men om du tar hjälp av en robotdammsugare som har den funktionen blir det enkelt att få rena golv. Roborock S8 Pro Ultra har en sonisk mopp som förutom att rengöra sig själv även gör dina golv skinande rena. En annan smart funktion på den soniska moppen är att den har en lyftfunktion på 5 mm så att den inte blöter och smutsar ner till exempel mattor. 

– Moppen vibrerar fram och tillbaka med blixtsnabb sonisk teknik. Den soniska tekniken kombinerar högfrekventa, svepande rörelser med pulsationer och den skrubbar effektivt med moppen som vibrerar hela 3000 gånger per minut, säger Patrik.

Om Roborock

Roborock har intelligenta dammsugare som optimerar din städning. Den senaste modellen Roborock S8 Pro Ultra med VibraRise 2.0, PreciSense och Hyper Force, ger en 180 minuters effektiv dammsugning och moppning som gör ditt hem skinande rent. Den kommer med en automatisk docka och rengöringsstation.

Läs mer om Roborocks smarta robotdammsugare här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Roborock och ej en artikel av Sköna hem