ANNONS

Innehåll från Rituals

Så sätter du julstämningen hemma – med doft

Förvandla ditt hem till en ljuvligt doftande plats som sätter julstämningen direkt när du och dina gäster kliver innanför dörren. Här är bästa tipsen på hur du gör.

Hemmet är så mycket mer än bara fyra väggar och med hjälp av doft hemma kan du skapa en mysig atmosfär, lugna ditt sinne och sätta stämningen. Genom att välja ut personliga dofter som du gillar i ditt hem formar du en fristad du trivs i, där du kan skapa härliga känslor och minnen. Julen är en högtid då vi gärna samlar vänner och familj hemma och njuter av varandras sällskap. Med rätt dofter kan du skapa en ännu härligare stämning vid dessa betydelsefulla ögonblick. Vi har listat rum för rum hur du kan tänka kring doft.

Ett första intryck

Hur vill du att ditt hem ska dofta? När du eller dina gäster kliver in i hallen kan det vara härligt att ha en speciell signaturdoft för just ditt hem. Att doftsätta hallen kan ge en välkomnande och varm känsla av att ha kommit just hem. Välj en doft som passar din personlighet. Jade Vine-doftstickor från Rituals serie Floral har varma kryddnoter och mild vanilj. Ett perfekt välkomnande för dig och dina gäster.

De exklusiva doftstickorna sprider en underbar, diskret doft utan att du behöver vända på dem. Jade Vine doftstickor hittar du här.

En plats där alla samlas

Under julhelgerna skapas många nya minnen med dina vänner och din familj. När du känner doften av nybakade lussekatter kanske du minns tillbaka till en julaftonsmorgon när du var liten? Skapa ett vardagsrum med en känsla av lugn, ro och glädje. 

Njut av den kryddiga, varma och kraftfulla doften av saffran med exklusiva doftstickor, Sacred Saffron, från Rituals Private Collection och serien Rich. De vackert designade glasflaskorna till doftstickorna blir en fin inredningsdetalj som sprider en härlig doft.

Sacred Saffron doftstickor hittar du här. 

Tips! För ett mindre rum behöver du bara använda en del av doftstickorna. Då räcker oljan längre.  

Fristad för alla

I badrummet kan du satsa på en doft som får dig och dina gäster att slappna av och känna sig som hemma. Placera ut doftljuset Goji Berry från serien Fresh. Visste du att gojibär är kända i Kina för sin glädjespridande effekt? Doften för tankarna till en fräsch rosbukett med inslag av svarta vinbär. 

Förutom att doftljuset doftar gott är det gjort av naturligt rapsvax och produceras lokalt i Sverige. Den vita glasburken är en vacker detalj i din badrumsinredning som kan återanvändas som glashållare när ljuset brunnit ut. Välj till en handtvål och ett handbalm i samma serie för en härlig helhetskänsla. En nyhet inom serien är refillförpackningar till handtvålen som gör att du kan njuta av doften ännu längre, med gott samvete för miljön.

Savage Garden handtvål och Savage Garden handtvål refill.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Rituals och ej en artikel av Sköna hem