ANNONS

Innehåll från Miele

Foto: Miele

Uppkopplad ugn: Håll koll på maten via mobilen

Nu kan du skicka ett recept till ugnen som väljer optimal tid och temperatur. Sedan kan du ha koll på maten i ugnsvärmen – från hammocken i trädgården eller varför inte från badkaret. En ny generation uppkopplade ugnar öppnar upp helt andra möjligheter för en stressad hemmakock.

Läs allt om Mieles nya uppkopplade ugn 

Köket har i alla tider fungerat som hemmets varmt klappande hjärta. Men med den nya generationens WiFi-anslutna köksredskap är det nu även en del av hemmets hårt arbetande hjärna. En ugn fyllde visserligen sin funktion som praktisk hjälpreda i köket – men med nya smarta och underlättande funktioner som FoodView, TasteControl och MotionReact kan den vara så mycket mer.

– Man kan säga att ugnen har blivit en intelligent assistent i köket. Med bland annat inbyggda recept i våra ugnar så underlättar den matlagningen avsevärt – och gör den dessutom mycket roligare, säger Niklas Ödahl, produktchef för Miele i Sverige.

Kolla nyansen på pajskalet – från trädgården

FoodView innebär helt enkelt att du kan styra matlagningen utan att befinna dig i köket. Via en app övervakar du rätten som tillagas i ugnen och kan själv slappna av precis där du önskar. En kamera i ugnens tak uppdaterar ständigt din smartphone med bilder på hur maten i ugnsvärmen ser ut. Du kan även justera tillagningstid eller värme baserat på bilderna, utan att lämna hammocken ute i trädgården. Och väntar du middagsgäster kan du skicka smarriga bilder på vad som väntar dem.

Foto: Miele

– Vi vill hjälpa den som vill laga mat men som kanske inte har kunskapen och skickligheten. Du kan leta efter ett recept i vår app och skicka det till ugnen, som sedan ställer in exakt temperatur och tillagningstid. WiFi-uppkopplingen gör även att du ständigt kan hålla din smarta ugn uppdaterad genom att ladda ned mjukvaror.

Värmen stängs av vid optimal tidpunkt

En annan smidig lösning för amatörkockar är TasteControl, en funktion som stoppar tillagningen vid exakt rätt tidpunkt för att maten inte ska efterstekas i ugnen. Ett förinställt program eller en trådlös stektermometer ser till att värmen stängs av, ugnsluckan öppnas en aning, ugnen kyls ned – och maten behåller precis den temperatur som önskas. Även detta går förstås att styra från badkaret, om man så vill.

Foto: Miele

Den som däremot vill befinna sig i köket har hjälp av MotionReact som innebär att du kan styra din ugn utan att trycka på någon knapp eller ens röra apparaten. När du kommer nära börjar tillagningsutrymmet att lysa eller så aktiveras displayen.

– Eftersom våra smarta produkter numera kan kommunicera med varandra så kan du passa på att kolla hur det går för tvättmaskinen via ugnens display. Den signalerar när det är dags för tvätten att plockas ur för att läggas i torktumlaren. Vi jobbar ständigt mot denna helhetslösning i såväl design och teknik som användarvänlighet, avslutar Niklas Ödahl.

Här finns allt du behöver veta om Mieles nya uppkopplade ugn 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Miele och ej en artikel av Sköna hem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxigt bäddset för endast 199 kr. Köp nu!