ANNONS

Innehåll från Miele

Foto: Miele

Köksinspiration: Stilfulla nyheterna som lyfter köket

När skickade du senast ett recept till din smarta ugn? Och visste du att kastrullen kan ”minnas” sin optimala temperatur när du lyfter den från hällen? Här presenterar vi några nyheter som ger lyxig inspiration och moderniserar ditt kök.

Upptäck Mieles mest intuitiva produktserie någonsin  

Kökets roll i våra hem är i ständig förändring. Men oavsett om det varit undanskuffat i trånga utrymmen eller framlyft i senare tiders öppna planlösningar, har det alltid varit hemmets bultande hjärta. Med den nya generationen av WiFi-anslutna köksredskap – som smarta ugnar med förprogrammerade recept och hällar som kommunicerar med fläkten – kliver köken in i en ny, futuristisk era.

– Jag skulle säga att ledorden för dagens kök är användarvänlighet, funktion och design, säger Niklas Ödahl, produktchef för Miele i Sverige.

Foto: Miele

Han betonar det visuella helhetstänket, där allt från vakuumförpackare till kaffemaskiner talar samma designspråk. I Mieles Generation 7000-satsning, som lanserades förra året, finns fyra olika designserier. Produkterna inom samma designserie kan kombineras nästintill valfritt eftersom de ger ett enhetligt intryck. 

Niklas Ödahl vill särskilt lyfta fram tre nyheter som inte bara ger köket en genomgående lyxig känsla, utan också kan revolutionera matlagningen. 

1. En ny tid är här: Laga mat på distans

TasteControl innebär att ugnen efter avslutat program kan göra en snabbavkylning av ugnsutrymmet. Vid exakt rätt tidpunkt öppnas luckan automatiskt en aning och temperaturen sjunker med 100 grader inom 5 minuter – maten undgår därmed att efterstekas och bli torr.

FoodView gör det möjligt att styra matlagningen utan att du befinner dig i köket. Via en app övervakar du rätten som tillagas i ugnen och kan själv slappna av precis där du önskar – om så i badkaret eller ute i trädgården. En kamera i ugnens tak uppdaterar ständigt din smartphone med bilder på hur maten i ugnen ser ut.

Foto: Miele

2. Intuitiv häll med smart kastrulligenkänning

Det som kanske doftar mest av framtid med toppmodellerna i Mieles KM 7000-serie är att de har induktion över hela ytan på de upp till 90 centimeter breda hällarna. Upp till sex kastruller och stekpannor kan placeras på valfri plats och flyttas runt över hela ytan.

Något som också garanterat lär imponera på middagsgästerna är funktionen intelligent kastrulligenkänning – vilket innebär att om kärlet flyttas så följer styrningen och den rätta värmen med. 

Med funktionen TempControl slipper du oroa dig för att maten bränns vid – oavsett om du steker pannkakor eller oxfilé. En temperatursensorteknik ser till att energin levereras i exakt rätt mängd, vilket betyder att stekpannan eller kastrullen hela tiden håller optimal temperatur.

Foto: Miele

3. Kombiångugnen – hälsofördelar och godare mat

Kombiångugnen ger möjlighet till skonsam och extra hälsosam matlagning och är särskilt attraktiv för den som ofta bakar. Den fungerar också fint för att ångkoka grönsaker och göra magrare köttbitar mer möra och saftiga. Den är dessutom utrustad med ett Sous Vide-program, vilket innebär att fisk, kött, grönsaker och frukt kan tillagas i en vakuumförpackad påse på en lägre temperatur under en längre tid. Något som inte bara gör maten extra smakrik, utan även bevarar mineraler och vitaminer.

Upptäck Mieles mest intuitiva produktserie någonsin  

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Miele och ej en artikel av Sköna hem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!