ANNONS

Innehåll från Miele

Foto: Miele

Hjälpredan i köket som får middagsgästerna att tappa hakan

Ont om tid inför kvällens middag? Proffskocken Fredrik Lindh tipsar om kökets smartaste hjälpreda. Med den kan du enkelt imponera på middagsgästerna – med lyxiga rätter som verkar svåra att laga.

Här finns allt du behöver veta om Generation 7000 kombiångugn 

Vi har nog alla varit med om det: En lördag som rusar iväg och plötsligt är middagsgästerna på väg. Det är i sådana stunder man önskar att man hade en proffskock – eller två – som hjälpreda i köket.

– Det fina med den nya, intelligenta generationen av ugnar är just att du har en hjälpreda. Alla förinställda program i ugnarna är gjorda av kockar, säger Fredrik Lindh.

Kocken Fredrik Lindh leder event och matlagningskurser. Foto: Miele / Miele

Fredrik har tidigare arbetat som kock på anrika Operakällaren och hos nyskapande restaurangkoncernen Grupp F12. Idag leder han event och matlagningskurser för Miele. Han lyfter särskilt fram kombiångugnen som den kanske snabbaste och bästa hjälpredan för en lyxig och friktionsfri middag. Ugnen ingår i Mieles nya Generation 7000-satsning och finns i olika designlinjer som passar olika variationer av kök.

Gör maten extra smak- och näringsrik

Fredrik Lindh håller med om att kombiångugnen kan inspirera en amatörkock att ta sin matlagning till en ny nivå och imponera på middagsgästerna med alla nya funktioner.

– Men det kanske främsta skälet till att skaffa en sådan här ugn är ändå hälsofördelarna. Du kan till exempel enkelt ångkoka grönsaker. Då kastar du inte ut allt bra med kokvattnet; såväl aromer som näringsämnen stannar kvar i din mat. 

Foto: Miele

Ugnens kombifunktion innebär att du enkelt kan ”multitaska” som hemmakock: laga flera rätter samtidigt. Programmen säger till exakt när det är dags att sätta kvällens olika middagskomponenter i ugnen. Den är även utrustad med ett sous vide-program, vilket innebär att du kan tillaga fisk, kött, grönsaker och frukt i en vakuumförpackad påse på en lägre temperatur under längre tid.

– Det gör maten extra smakrik, och bevarar dessutom dess mineraler och vitaminer bättre. Självklart kan du även grilla och baka i ugnen.

Ger vackrare mat

Kombinationen av varmluft och ånga ger även estetiska fördelar för den som vill imponera lite extra med matens utseende och form.

– Vill du till exempel rosta rotfrukter finns program som puffar in 60 procent ånga, vilket gör att rotfrukterna inte skrumpnar ihop utan bibehåller sin form. En sådan detalj kan verkligen imponera på gästerna.

Ångning, grillning, bakning med mera – allt i en ugn. Läs mer här 

Foto: Miele / Miele

Fredrik Lindhs 3 snabba ugnsrätter för att imponera på gästerna

Två bitar vakuumförpackad torsk, inlindad i japanska kombu-alger. 10 minuter i ugnen till 42 graders innertemperatur i sous vide-programmet. Extremt gott.

En egen pizza på Tipo 00-mjöl på pizzasten i nästan 300 grader. Det går alltid hem.

Sufflé som du förbereder och fryser in i koppar dagen innan. Sedan stoppar du bara in dem i ugnen. Given succé.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Miele och ej en artikel av Sköna hem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!